Niels Vermeer van de PvdA Oosterhout stelt zich voor

Niels Vermeer
Foto: PvdA Oosterhout

In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart stelt PvdA Oosterhout regelmatig een van haar kandidaten voor, dit maal Niels Vermeer uit Dorst.

Dorstenaar

“Mijn naam is Niels Vermeer. Ik ben 31 jaar en woon sinds een half jaar, samen met mijn gezin, in Dorst. Ik werk voor het ministerie van Financiën in Den Haag en ben al langere tijd actief binnen de PvdA. Waaronder enkele jaren als lid van het gewestbestuur in Brabant en het afdelingsbestuur in Breda. Tenslotte lees ik graag als hobby.

Sociaal rechtvaardig

Samen met de inwoners van Oosterhout wil ik werken aan een sociaal rechtvaardige gemeente. Een gemeente die ervoor zorgt dat niemand door de bodem zakt en een gemeente die werkt aan een goede toekomst voor iedereen.  Concreet betekent dat meer aandacht voor regionale werkgelegenheid. Betaald en goed werk hoort niet alleen een goed inkomen te geven, maar ook mogelijkheden voor zelfontplooiing. Een voorbeeld is sociale contacten op het werk. Daarnaast horen onderwijs en banen goed op elkaar aan te sluiten.

Schuldhulpverlening

Ook moet er voldoende aandacht blijven voor de schuldhulpverlening. Succes en tegenslag zijn voor niemand keuzes. Baanverlies, een scheiding of arbeidsongeschiktheid kunnen iedereen treffen. Juist als het tegenzit in het leven, hoort contact met de gemeente laagdrempelig te zijn. De gemeente hoort te helpen om armoede en opeenstapeling van schulden te voorkomen. Want mensen horen niet van de regen in de drup te komen door afsluiting van gas, water en licht of te maken te krijgen met huisuitzetting.

Op deze manieren werken we aan een Oosterhout waar iedereen mee kan doen en een zinvolle bijdrage levert aan de samenleving. Want iedereen telt mee, ongeacht in welke wijk of dorp je opgroeit als kind of hoeveel geld je hebt. Daar wil ik een steentje aan bijdragen.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden