VVD brengt verkiezingsprogramma in ander lettertype voor mensen met dyslexie

Sander Mulders
Sander Mulders
Foto: VVD Oosterhout

VVD Oosterhout brengt haar programma voor de gemeenteraadsverkiezingen uit in speciale versie voor mensen met dyslexie.

Direct Duidelijk Deal

De gemeente Oosterhout heeft zich afgelopen jaar aangesloten bij de ‘Direct Duidelijk Deal’. Dat wil zeggen dat iedereen op het gemeentehuis goed nadenkt over de manier waarop zij communiceren. Op die manier moet iedereen kunnen begrijpen wat er geschreven of gezegd wordt. VVD Oosterhout heeft er als partij voor gekozen om hun verkiezingsprogramma voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in een speciaal lettertype uit te geven. Dit lettertype werd speciaal ontwikkeld voor mensen met dyslexie. Het zorgt er voor dat de letters minder dansen en makkelijk leesbaar zijn.

Verkiezingsprogramma voor mensen met dyslexie

Deze dyslexieversie van het VVD verkiezingsprogramma kwam tot stand op initiatief van de 27-jarige Sander Mulders. Sander is momenteel raadslid in de Oosterhoutse gemeenteraad en kandidaat voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Sander: “Zolang ik me kan herinneren heb ik een zware vorm van dyslexie. In mijn schoolcarrière en huidige werk ben ik altijd op zoek naar manieren om met dyslexie mijn werk te doen. Soms met behulp van een laptop of extra tijd bij een examen.”

Focus op kwaliteiten

Sander:” Door slim gebruik te maken van moderne technieken en hulpmiddelen, zorgen we ervoor dat taal steeds minder een beperkende factor is. Dat geeft ruimte om te focussen op de kwaliteiten van mensen met dyslexie”. De VVD Oosterhout wil zo een steentje bijdragen aan de leesbaarheid en begrijpbaarheid van de politiek voor mensen met dyslexie.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen