Nieuwe stichting ZaakVooruit helpt ondernemers vooruit

Foto: Pixabay License / StartupStockPhotos

Onze regio heeft een uitstekend ondernemersklimaat. Nieuwe bedrijven komen erbij en bestaande bedrijven groeien. Toch blijft er lokaal en regionaal veel potentieel onbenut. Plannen blijven (te) vaak op de plank liggen. Het nieuwe regionale ondernemersconcept ‘ZaakVooruit’ wil daarin verandering brengen.

ZaakVooruit helpt businessplannen vooruit

Zes bedrijven staken de koppen bij elkaar en ontwikkelden de ZaakVooruit. Johan Treur van Hello New Day is een van de initiatiefnemers. “Je ziet in stedelijke gebieden over het algemeen meer samenwerking tussen kennisorganisaties en het bedrijfsleven. Denk bijvoorbeeld aan Brainport Eindhoven. Je ziet daar fantastische dingen ontstaan. Dat willen we met de ZaakVooruit ook bereiken maar dan dus specifiek voor de regio’s Amerstreek en Dongemond. We brengen specialisten uit de regio’s in contact met ondernemers.” Naast Hello New Day zijn ook Reach Brand Storytellers, DDH Advocatuur, Van Oers accountancy & advies, Rabobank Amerstreek en HRM voor Bedrijven partners in deze nieuwe stichting.

Kennisnetwerk de ZaakVooruit

Ondernemers zitten boordevol plannen. Maar vaak ontbreekt het aan tijd en specifieke intern beschikbare kennis om hiermee aan de slag te gaan. Daar speelt de ZaakVooruit op in. De stichting biedt de ondernemer kosteloos een netwerk en klankbord. Met gespecialiseerde partners op het terrein van innovatie, financiën, HRM, subsidies, accountancy, juridische zaken en marketing-communicatie. Elke ondernemer kan zijn of haar plan aanmelden via de website. De plannen worden vervolgens beoordeeld.

ZaakVooruitDag

Tweemaal per jaar wordt er een ZaakVooruitDag georganiseerd. De eerste op 11 mei. Samen met de ZaakVooruit-partners en collega-ondernemers werkt de ondernemer aan het eigen businessplan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van het Business Model Canvas. Aan het einde van de dag worden de plannen door de ondernemers aan de groep gepresenteerd en aanvullend door een jury beoordeeld. De ondernemer heeft aan het einde van de dag hiermee een uitstekende basis voor de verdere uitwerking van de plannen. Daarbij kan de ondernemer blijven terugvallen op het netwerk van partners en ondernemers van de ZaakVooruit.

Meer informatie

Op de onderstaande website is meer informatie beschikbaar. Ondernemers kunnen hier ook hun plan indienen en zich opgeven voor de eerste ZaakVooruitDag op 11 mei 2020.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden