Marilyn Dekkers: “Bordeaux, terra en indigo zijn de trendkleuren in bedtextiel”

Merilyn Dekkers van Dreamland
Foto: Oosterhout Nieuws

Ter voorbereiding op woonmaand oktober nam Oosterhout Nieuws een kijkje bij Marilyn Dekkers van Dreamland voor de trends in bedtextiel.

Modekleuren

In oktober is het weer de woonmaand. Tijd om het binnen in huis weer gezellig te maken. Maar welk dekbedovertrek moet er dit najaar op je bed liggen als je een beetje met de tijd mee wilt gaan? Specialist in bedtextiel Marilyn Dekkers van Dreamland praat ons bij: “De mode voor de kleding loopt dit jaar vrijwel gelijk met de mode voor bedtextiel. De trendkleuren voor dit najaar zijn donker en warm en geven een gevoel van geborgenheid. Denk bijvoorbeeld aan bordeaux, terra en aardekleuren, maar bijvoorbeeld ook dark green en indigo. Ook zie je bij alle grote merken zoals Beddinghouse, Essenza en Kardol bedrukkingen van bijvoorbeeld bloemen terugkeren.”

Dierenprints blijven in

Ook dierenprints blijven dit najaar in de mode volgens Marilyn. “Een luipaard- of tijgermotief was in het voorjaar al een trend, maar deze wordt ook in het najaar doorgetrokken. Overigens niet alleen in de natuurtinten, maar juist vaak in andere, meer gewaagde kleurcombinaties. Daarnaast is het dit najaar ook wel een trend om juist verschillende prints te combineren. Ook is de nieuwe Van Gogh Collectie van Beddinghouse binnen waarbij elk dessin is geïnspireerd op één van de schilderijen van Vincent van Gogh. Deze zijn ook nog eens mooi verpakt en daarmee een ideaal cadeau voor de decembermaand!”

Milieubewust slapen

“Ook is er een trend zichtbaar waarbij meer mensen ook bewuster kijken naar de maatschappelijke zijde van hun bedtextiel. Een merk als Kayori speelt daar goed op in door overtrekken te maken die zijn voorzien van diverse keurmerken zoals fair-trade voor eerlijke handel en Oeko-Tex en BCI voor milieubewuste productie. UIteraard met behoud van kwaliteit en een hele goede prijs/kwaliteitverhouding, wat natuurlijk ook erg belangrijk is.” Ben je nieuwsgierig naar de nieuwste bedmode en wil je het zelf voelen en ervaren? Ga dan eens langs bij Dreamland. Marilyn of een van haar collega’s helpt je graag met goed en deskundig advies op maat.

Meer informatie

De showroom van Dreamland is te vinden aan de Leijsenhoek 34 naast het busstation. Open van dinsdag t/m donderdag van 9.00 tot 18.00 uur, op vrijdag van 9.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. En je kunt gratis parkeren op de Mathildastraat naast de showroom. Op zondag 27 september is het koopzondag van 12.00 tot 17.00 uur!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden