“Wij willen de Oosterhouters tijdens corona een hart onder de riem steken”

Foto: ZoHealthy

Daan Kerklaan: “Oosterhouters kunnen bij ZoHealthy terecht voor professionele begeleiding op weg naar een gezonde leefstijl.”

Bemoedigende woorden

Je hebt ze wellicht al gespot langs een aantal wegen in Oosterhout. De grote blauwgroene borden met daarop bemoedigde woorden. Het doel van de borden is om de inwoners van Oosterhout een hart onder de riem te steken in de al even voortdurende lockdown. De borden zijn een initiatief van ZoHealthy Leefstijl & Preventie in samenwerking met de gemeente Oosterhout. Want dat een gezonde leefstijl een belangrijke rol speelt bij het verloop van een corona-infectie weten we inmiddels allemaal. Voor veel mensen is corona dan ook een extra drijfveer om te starten met het bereiken van een gezonde leefstijl. Maar tegelijkertijd maakt de lockdown dat ook lastiger.

“In deze vreemde tijden moet je je realiseren
dat kleine stapjes ook stapjes zijn”

Gezonde leefstijl

Daan Kerklaan, Directeur van ZoHealthy Leefstijl & Preventie: “Gezonde voeding, voldoende slaap, ontspanning en beweging zijn de belangrijkste voorwaarden voor een gezonde leefstijl. Maar het is natuurlijk voor veel mensen extra lastig hierin nu een gezonde regelmaat te vinden of te behouden. Zo is het idee ontstaan voor deze campagne. We willen mensen laten weten dat ze niet te streng voor zichzelf moeten zijn, we roeien op het moment allemaal met de riemen die we hebben. Tegelijkertijd willen we laten weten dat ze daarin niet alleen hoeven te staan en dat ze bij ons terecht kunnen voor professionele begeleiding op weg naar een gezonde leefstijl.”

Diverse zorgprogramma’s

ZoHealthy bestaat pas sinds 1 januari 2020 als zelfstandige organisatie. Maar biedt al veel langer zorg op het vlak van leefstijl en preventie en deed dat voorheen onder de vlag van Zorroo (Zorgroep Regio Oosterhout en Omstreken, een zorggroep waar ruim 70 huisartsen in de regio bij aangesloten zijn). ZoHealthy (en Zorroo) is daarmee inmiddels een autoriteit in de regio. Met de zorg die ZoHealthy levert wil het een bijdrage leveren aan de gezonde samenleving op positieve en laagdrempelige wijze. De programma’s zijn gericht op het vergoten van het mentaal en lichamelijk welzijn en ter preventie van gezondheidsklachten. Deelname aan deze zorgprogramma’s wordt door de meeste zorgverzekeraars vergoed. De programma’s die je bij ZoHealthy momenteel kunt volgen zijn Overgewicht te lijf, Stoppen met roken, Fit 4 Fun (8-16 jaar) en Grip op alcohol. Waarvan de eerste 2 programma’s ook te volgen zijn in de Turkse taal.

Innovatie en ontwikkeling

Omdat gezonde leefstijl belangrijke aandacht verdient in de huidige tijd en samenleving ontwikkelt en innoveert ZoHealthy Leefstijl & Preventie volop nieuwe programma’s. Zo volgen er binnenkort een slaapworkshop en -programma en wordt leefstijlcoaching binnen organisaties verder uitgerold. Daan Kerklaan: “We zijn inderdaad druk met het ontwikkelen van nieuwe zorgprogramma’s en we zullen daar voorlopig ook niet klaar mee zijn. Feit is dat je aan een gezonde leefstijl nu eenmaal altijd moet blijven werken.” ZoHealthy Leefstijl & Preventie is te vinden in het monumentale pand De Gecroonde Bel aan de Bredaseweg. Deze unieke sfeervolle locatie biedt veel ruimte aan de verschillende vormen van begeleiding die ZoHealthy te bieden heeft. De afgelopen maanden is er druk gewerkt aan een passende, warme inrichting waar iedereen zich thuis kan voelen. Helaas mogen er nu natuurlijk geen groepen ontvangen worden, maar zodra dat weer verantwoord is zullen alle deelnemers daar met open armen ontvangen worden. Tot die tijd gaat de begeleiding natuurlijk online door. Leefstijltips om gezond te blijven tijdens corona en informatie over de leefstijl- en preventieprogramma’s van ZoHealthy vind je op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden