Meer dan 100 soorten bier bij Proeflokaal Moolenaar in de Klappeijstraat

Hugo Moolenaar achter de tap
Foto: Oosterhout Nieuws

In de Klappeijstraat vinden we Proeflokaal Moolenaar. Net geopend voor de coronacrisis en na weken gedwongen sluiting net weer heropend. Hoogste tijd voor Oosterhout Nieuws om een kijkje te nemen!

Proeflokaal Moolenaar

Wanneer je door de Klappeijstraat loopt valt het inpandige terras van Proeflokaal Moolenaar meteen op. Veel Oosterhouters kennen het pand ongetwijfeld nog als De Pandora, maar tegenwoordig kun je hier, ongeacht het weer, lekker overdekt op het terras zitten. We maken kennis met de bevlogen eigenaar Hugo Moolenaar. Een man met passie voor gastheerschap waardoor je je direct thuisvoelt. Ook het gezellige interieur en de heerlijke ouderwetse bruine lederen stoelen helpen mee aan dat thuisgevoel. Hugo begint zijn verhaal: “Nadat ik na wat omzwervingen een jaar of tien geleden als leraar Engels begon, besloot ik vorig jaar mijn grote droom na te jagen. Ik heb vanaf mijn studententijd altijd al gedroomd van een eigen biercafé. En toen de kans zich voordeed in de Klappeijstraat, heb ik die met beide handen aangegrepen!”

Meer dan 100 bieren

Hugo kon alleen niet ongelukkiger beginnen met zijn horecagelegenheid. Hij had pas net de sleutel van zijn kroeg gekregen of het coronavirus kwam om de hoek kijken. Hugo: “Natuurlijk was dat het enorm balen dat ik vrijwel direct na de opening alweer dicht moest. Ik had mijn baan namelijk al opgezegd om me voor de volle 100% op het café te kunnen richten. Gelukkig zijn we tijdens de vorige zomer enkele weken open geweest, maar de afgelopen maanden waren voor mij als startende horeca-ondernemer echt niet leuk…” Maar treuren is niet aan Hugo besteed! “In de coronatijd heb ik me bezig gehouden met het doorontwikkelen van onze bierkaart. Inmiddels kan ik vol trots zeggen dat we meer dan 100 verschillende bieren in ons Proeflokaal hebben! En weet je wat het leukste is? We hebben nog steeds iedere week iets nieuws te proeven!”

Proefplanken met speciaalbier

Het is duidelijk dat Hugo in de startblokken staat om zijn gasten in de watten te gaan leggen. Hugo: “We hebben ook verschillende soorten bier-proefplankjes bedacht. Eén daarvan is het Proefplankje van de Tap, met 4 verschillende bieren die we op dat moment op de tap hebben. En hebben een Proefplankje met Zomerbieren en eentje met Local Hero’s. Die laatste vullen we met vier biertjes van kleine, lokale brouwerijen.” Op de vraag welk bier hij zelf het lekkerste vindt moet Hugo lachen. “Dat is vragen naar welk kind je het liefste vindt! Daar kan ik niet uit kiezen. Recent heb ik het bier van De Blauwe IJsbeer uit Tilburg en Brewski uit Zweden ontdekt en ook het witbier van St. Bernardus vind ik erg lekker.” Proeflokaal Moolenaar is een Walhalla voor de echte bierliefhebber! En ben je geen liefhebber van bier? Dan maakt Hugo zo een proefplankje met verschillende soorten wijn of Gin&Tonics voor je klaar!

De lekkerste borrelbites

En ja, lekker drinken maakt hongerig. Daarom heeft Proeflokaal Moolenaar ook een kleine kaart met borrelbites. Hugo: “We hebben de beste bitterballen die je maar kunt bedenken, en schaaltjes met de heerlijkste nacho’s. Daarnaast maken we in onze eigen keuken ook de allerlekkerste verse flammkuchen. Dat zijn een soort pizza’s die we met verschillende ingrediënten beleggen en vervolgens in stukken snijden. Lekker om met elkaar te delen en samen van te genieten bij een goed glas speciaalbier!” Hugo is duidelijk in zijn element als hij over zijn bieren en zijn borrelbites praat. “Ik nodig iedereen van harte uit om een kijkje te komen nemen. En natuurlijk om een biertje te komen drinken. Voor iedereen die in ons café wat komt drinken en vertelt dat ze dit artikel het codewoord ‘Vedett’ gelezen hebben, heb ik dit weekend een leuk presentje klaarliggen!” Kortom, Proeflokaal Moolenaar is jouw bezoekje meer dan waard!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden