Ouderen wachten met smart op hulp

Foto: Corine Stigter

Ouderen blijven steeds langer zelfstandig thuis wonen en hebben hierdoor vaker hulp nodig bij het huishouden, klussen of tuinieren. Corine Stigter van UWassistent is de matchmaker tussen vraag en aanbod in de regio Oosterhout en Dongen. Zij moet met lede ogen aanzien dat zij aanvragen niet meer kan honoreren door gebrek aan dienstverleners.

UWassistent Corine Stigter

Al ruim 6 jaar werkt Corine als franchisenemer van UWassistent om vraag en aanbod bij elkaar te brengen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het huishouden, klussen of tuinieren. Heel veel energie haalt Corine uit het verbinden van klanten en dienstverleners. Corine: “De gesprekken, die ik gelukkig steeds vaker weer persoonlijk met de klant kan hebben, ervaar ik als zeer plezierig en ook de klanten zijn zeer tevreden. Maar door het toenemende aantal aanvragen om hulp heb ik momenteel een gebrek aan dienstverleners. In onze regio heb ik nu veel aanvragen uitstaan voor hulp die ik niet kan invullen. En daar zitten schrijnende gevallen tussen. Mensen die net geopereerd zijn of een ongeval hebben gehad en (tijdelijk) hulp nodig hebben, mensen die ziek zijn (geweest) en oudere echtparen waarvan een partner ernstig ziek is. Zij kunnen nu niet worden geholpen.”

Veel vacatures

“Het is zo pijnlijk om niet te kunnen helpen”, zegt Corine. “Je zou iedereen zo graag willen bedienen. Maar het gaat gewoon niet. Ik heb geen dienstverleners. Je vraagt je af of er helemaal geen werkzoekenden meer zijn”, verzucht ze. “UWassistent adverteert zich suf,” zo vertelt Corine. “We staan met advertenties op alle vacaturesites maar er komen nauwelijks reacties. En dat terwijl het werk zoveel voldoening kan geven! Mensen zijn altijd dankbaar voor de hulp die ze krijgen. Tijden zijn in overleg met de klant zelf in te delen dus voor veel doelgroepen beschikbaar.” Op dit moment werken er al studenten, mensen met vroegpensioen en mannen en vrouwen die ervoor kiezen thuis te blijven voor de kinderen en tussendoor nog wat tijd over hebben om bij klanten van UWassistent te werken. Corine: “Maar het zijn er niet genoeg. Je hoeft bij ons geen minimum aantal uren te werken. Al kun je maar één klant elke week helpen dan zou dat al geweldig zijn. Het gaat vaak om een dagdeel per klant en je hebt dan je eigen vaste klant(en) waarmee je een fijne band kunt opbouwen.”

Help mee!

Dus Corine slaakt nu een noodkreet! Corine: “Word dienstverlener en help!!” Voor meer informatie kun je contact opnemen met Corine Stigter via het telefoonnummer 06-51483355 of via de mail: [email protected] Kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden