Robbert Eikhout: “Goed slapen is ook goed zorgen voor het milieu”

Foto: Dreamland

Ruim tien jaar geleden sloot Dreamland zich aan bij Retourmatras. Sindsdien is er veel gebeurd op het gebied van recycling van matrassen en de ontwikkeling van volledige circulaire matrassen.

Judomatten van oude matrassen

“Het is al ruim tien jaar geleden dat wij ons aansloten bij Retourmatras”, zo begint Robbert Eikhout van Dreamland. “Deze stichting verzorgt voor ons het volledig uit elkaar halen van afgedankte matrassen. Materialen die vrijkomen uit de ontmanteling van een oude matras worden daarna hergebruikt in nieuwe producten. Zo kun je bijvoorbeeld oude matrassen tegenkomen in isolatiemateriaal of judomatten. Geen overbodige luxe wanneer je bedenkt dat er jaarlijks 1,5 miljoen matrassen in Nederland worden afgedankt.” Ook bij de verhuizing van de Abdis van Thornstraat naar de Leijsenhoek werd speciaal gelet op de ecologische voetafdruk. “We hebben natuurlijk gekozen voor Ledverlichting in de nieuwe winkel en ook alle stroom die we gebruiken is groene stroom.”

Volledig circulaire Auping matrassen

Recyclen van matrassen is goed, maar circulaire matrassen zijn nog weer beter. Zo’n 1,5 jaar geleden introduceerde Auping hun Evolve matras, de allereerste circulaire matras ter wereld. Robbert: “Deze matrassen zijn niet verlijmd, maar worden met behulp van verhitting aan elkaar vastgesmolten. Naast het polyester en stalen veren, worden er geen andere materialen gebruikt. Hierdoor kunnen deze matrassen eenvoudig uit elkaar worden gehaald en zijn ze 100% opnieuw te gebruiken voor een zelfde hoogwaardig product als bijvoorbeeld weer een nieuwe matras.” Maar ook Auping zit niet stil. In 2030 wil deze leverancier volledig circulair zijn. Daarom zijn alle matrassen recent onder handen genomen en helemaal vernieuwd.

Duurzaam bedtextiel

Ook bij dekbedovertrekken en hoeslakens is de trend dat er meer wordt gekeken naar de impact op het milieu. Robbert: “Ook de leveranciers van bedtextiel maken steeds vaker producten met het oog op de toekomst. Eerlijke en duurzame productie met oog voor mens en natuur. Zo hebben wij bedtextiel zoals hoeslakens, kussenslopen en dekbedovertreksets van de beste kwaliteit biologisch katoen. Eerlijk geproduceerd in transparante ketens. En dat geldt uiteraard ook voor de leveranciers van badjassen, badlakens en kussens. We letten hier zelfs specifiek op bij het samenstellen van onze collecties.”

Aantrekkelijk geprijsde matrassen

”In onze winkel hebben we een vernieuwde Auping Store waar we je een beter beeld kunnen geven van de mogelijkheden van de nieuwe matrassenlijn. Wij geven graag een passend onafhankelijk slaapadvies. Dat wil zeggen dat wij ook bedden kunnen samenstellen met verschillende merken van matras, ledikant en bodem. Wij stellen graag het perfecte bed voor je samen en het slaapcomfort is immers het allerbelangrijkste! De Auping matrassen uit de voorgaande matrassenlijn zijn nu in de opruiming en daardoor extra vriendelijk geprijsd. En aanstaande zondag 29 mei is het bovendien koopzondag tussen 12.00 en 17.00 uur. Je kunt gratis parkeren op het parkeerterrein naast Victor Boeren aan de Mathildastraat. De koffie staat klaar!”

  • Dreamland, Leijsenhoek 34 (naast het busstation), tel.: 0162-428802
  • www.dream-land.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Dreamland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen