TotalPrint ontvangt Groene Pluim tijdens ondernemersevent in De Bussel

Foto: Oosterhout Nieuws

Dinsdagavond heeft Ad van Ginneken van TotalPrint de vijfde Oosterhoutse Groene Pluim opgespeld gekregen door wethouder Dees Melsen.

Duurzaam Ondernemersevent

Dinsdagavond bezochten ongeveer 150 Oosterhoutse ondernemers het Ondernemersevent in de week van Duurzaam Oosterhout. In Theater de Bussel werden zij welkom geheten met een proeverij van duurzame gerechten. Zo waren er ‘gehaktballetjes’ gemaakt van krekels en muffins gemaakt met schillen van uitgeperste sinaasappels. De organisatie van het evenement lag in handen van Oosterhout SDG Lokaal en was voor deze editie helemaal opnieuw vormgegeven.

Food Innovation Award

Trendwatcher Lieke Lamb trapte de avond af en nam de ondernemers mee in de trends van nu. Ze wist de aanwezigen gerust te stellen met het verhaal dat in de tijd van haar oma, die in 1899 werd geboren, ook diverse crisissen waren. En dat het uiteindelijk allemaal is goedgekomen. Een geruststellende gedachte. Er waren ook drie jonge ondernemingen geselecteerd die een pitch mochten houden op het podium voor de Food Innovation Award. Zo was er de app CollAction, gemaakt om de impact van duurzame, individuele acties inzichtelijke te maken. Ook Glenn Hogervorst mocht zijn verhaal doen en hij legde uit wat zijn Cold Drip Ice Tea zo uniek maakt. De uiteindelijke winnares Jayde van den Heijkant-Saunders van Sunny Mummy wist met haar voedingssupplementen het publiek te overtuigen. Ze wint een kantoor voor een jaar en een cheque van 5000 euro.

De Groene Pluim

Hoogtepunt van de avond was de uitreiking van De Groene Pluim. Dat is een onderscheiding die in Oosterhout jaarlijks wordt uitgereikt aan een bedrijf dat serieus werk maakt van duurzaam ondernemen. Wethouder Dees Melsen mocht namens de organisatie het speldje opspelden bij Ad van Ginneken van grafisch totaalbedrijf TotalPrint. Zij laten zien dat ze niet alleen denken aan geld verdienen, maar dat er ook wordt gedacht aan duurzaamheid, klimaattransitie en een eerlijke, sociale wereld. TotalPrint is de 44e Groene Pluimhouder en de vijfde in Oosterhout. In onze gemeente ontvingen Rodenburg Biopolymers, Martens Groep, stichting PIM en ‘t Vosje Carwash eerder al een Groene Pluim.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen