Ruud Schoenmakers draagt het tentstokje over

Foto: Hans van der Grift

Na bijna 25 jaar heeft Ruud Schoenmakers zijn tentenverhuurbedrijf officieel overgedragen aan Dennis van MDM Verhuur.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 1992. Ruud Schoenmakers: “Voor een feest van de tennisvereniging hier in Oosteind hadden mijn tennismaatje Ben en ik twee tenten gehuurd bij een bedrijf in Tilburg. Bij het ophalen had die man gezegd dat we ze ook konden kopen, maar we zeiden dat we ze na het weekend wel terug zouden brengen. Tot we die feestavond uiteindelijk besloten de tenten alsnog te kopen. We huurden immers wel vaker een tentje voor feestjes en dan hadden we dat maar in het eigen dorp beschikbaar. Dat was de start van het bedrijf RuBen, genoemd naar Ruud en Ben.”

Ruud Schoenmakers Tentenverhuur

In 1998 werd het bedrijf opgesplitst. Ben ging verder in Rijsbergen en Ruud begon met Ruud Schoenmakers Tentenverhuur en bleef in Oosteind. Ruud: “In die tijd werd alles wat ik verdiende direct in het bedrijf geïnvesteerd. Dat kon allemaal makkelijk, want ik werkte nog als vrachtwagenchauffeur naast de tentenverhuur. Toen dat niet meer te combineren was, ben ik helemaal voor de tenten gegaan. Later kwamen daar ook pagodetenten, stretchtenten, alu-hallen, stoelen, sta-tafels en podia bij.”

Tevreden klanten

Ruud vertelt vol trots over zijn bedrijf. “Ik vond het altijd belangrijk dat we mooie bussen en mooie karren hadden. Dat is immers het visitekaartje van ons bedrijf. En onze tenten zijn altijd heel en schoon. En als er eens iets misging, dan losten we het graag direct en goed op. Geen discussie, eerst zorgen dat het in orde komt. Ik wilde altijd dat alle klanten 100% tevreden waren over onze service en onze geleverde diensten. Niet voor niets hebben we heel veel vaste klanten vaak meerdere keren per jaar mogen begroeten!”

Veel vaste klanten

Tot die vaste klantenkring behoren bijvoorbeeld het Parkfeest en de Oosterhoutse cateraars zoals Cees Vermeulen en Sjef van Delft met wie Ruud altijd prettig heeft samengewerkt. Ook vrijwel alle Oosterhoutse horeca-ondernemers huren minstens een maal per jaar een tent. Ruud: “In de week voor carnaval zijn we overal podia en tenten aan het opbouwen en na carnaval breken we alles weer af. Gelukkig blijft er dan tussendoor genoeg tijd om lekker te feesten met elkaar! Zo gaan we met ons team op vrijdag voor carnaval altijd op ‘tenteninspectie’. Dan kijken we of alle tenten er netjes bij staan, maar maken we er met elkaar ook een gezellige avond van.”

Overdracht aan MDM

“Ik heb nooit een nacht wakker gelegen over het voortbestaan van ons bedrijf, ook niet in coronatijd. Waar ik wel eens van wakker lag was slecht weer. Dan vroeg ik me af of ik alles wel goed genoeg had verankerd en of alles er wel netjes bij zou staan. In alle jaren is er nooit een ongeluk gebeurd waar mensen bij gewond zijn geraakt. Gelukkig maar! Maar in de coronatijd heb ik wel veel thuisgezeten en eens nagedacht over de toekomst. Toen de kans zich voordeed om het bedrijf lokaal te verkopen, heb ik daar niet zo lang over na hoeven te denken. Dennis van MDM verhuur gaat ons bedrijf op dezelfde manier voortzetten zoals ik dat altijd heb gedaan, daar heb ik alle vertrouwen in.”

De toekomst

Woensdagmiddag 1 februari werd symbolisch een tentstok overgedragen. Bang dat hij stil thuis komt te zitten is Ruud niet. “Sowieso werk in nog een tijdje mee om de zaak netjes over te dragen. Daarnaast hebben we een mooie tuin die het nodige onderhoud vraagt en een mooie vijver met koikarpers. Dat is echt een hobby van mij, dus daar kan ik dan ook weer wat extra tijd en energie in steken. En mijn vrouw Tineke houdt haar Tineke’s Tuin aan huis ook gewoon nog. Dus ik kan haar wellicht ook eens helpen met het bezorgen van bloemen bijvoorbeeld.” Ruud start daarnaast een nieuw kleinschalig bedrijf in logistiek en dienstverlening, dus je kunt hem altijd bellen op zijn nieuwe nummer 06-598 950 51. Op Ruud zijn oude nummer kun je voortaan tenten bestellen bij Dennis van MDM Verhuur. Al zal dat voor veel Oosterhouters best even wennen zijn!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen