Team Fysiovit houdt Oosterhout in beweging!

Foto: Fysiovit

Fysiotherapeuten in Nederland behoren tot de beste van de wereld. Het team van het Oosterhoutse Fysiovit hoort daar zeker bij!

Fysiovit

[advertorial] “Door mee te gaan met de tijd, ervaring en samenwerken bevorder je deskundigheid”, aldus Omar Bom, fysiotherapeut en praktijkeigenaar van Fysiovit. Samen met zijn teamleden, Michelle van den Bent en Bram Verhoeven is Oosterhout weer snel te been. Omar: ” We zijn er bijvoorbeeld voor mensen die door hun enkel gaan met sporten of die ’s nachts of tijdens het werk last hebben van hun nek. Je kunt bij ons terecht voor klachten aan spieren en gewrichten, we helpen je graag verder!” Fysiovit werkt nauw samen met vaatspecialisten, diëtisten, voetspecialisten en is gehuisvest midden in Sportschool Willemsen-Sport.

Geen verwijsbrief nodig

Praktijkeigenaar Omar Bom van Fysiovit kent de mogelijkheden. “Waar nodig verwijzen we door naar andere specialisten en gaan we tijdens de behandelingen voor een actieve aanpak van blessures. Iedereen is welkom en een verwijsbrief is niet nodig. Nagenoeg iedereen die wel eens heeft gesport, heeft een blessure of er een gehad. Maar ook als je nooit sport kun je op tal van manieren geblesseerd raken. Soms gaat het vanzelf over, maar in verreweg de meeste gevallen is de hulp van een fysiotherapeut broodnodig en heel erg aan te raden. Al was het maar om – bijvoorbeeld – een goede manier van rugtraining aan te leren. Een groot aantal mensen uit Oosterhout hebben dit de afgelopen jaren reeds ervaren.”

Specialistisch team

De praktijk Fysiovit is ruim 11 jaar actief in Oosterhout. Met drie fysiotherapeuten is er ruim genoeg keuze aan behandelaren, zodat je vol vertrouwen aan je herstel kan werken. Iedere therapeut heeft zijn eigen scholing en specialisaties maar ook zijn eigen persoonlijkheid. Michelle van den Bent: “Ik ben in 2022 afgestudeerd als fysiotherapeut aan Avans Hogeschool. Op 31 augustus 2020 heb ik mijn eerste stappen binnen Fysiovit gezet als stagiaire. Een half jaar later heb ik mijn stage afgerond met een goed cijfer, waarna ik mocht blijven werken als assistent fysiotherapeut. Daarna heb ik mijn stage in het Amphia ziekenhuis afgerond. In september 2022 ben ik als fysiotherapeut bij Fysiovit gaan werken. Ondertussen heb ik de cursus Dry Needling en Perifeer Arterieel Vaatlijden (PAV, in de volksmond ook wel etalagebenen) gevolgd en met succes mogen afronden.” Michelle maakt gebruik van: dry needling, looptherapie (looptherapeut chronisch zorgnet), shockwave, knie en heupprothese revalidatie, trainingstherapie, rugtraining en revalidatie na een operatie.

Specifieke kijk op blessures

Bram Verhoeven is ook in 2022 afgestudeerd aan de Avans Hogeschool in Breda. Bram: “Je kunt bij mij terecht voor o.a. dry needling, shockwave therapie en revalidatietraining na een blessure of operatie. Mijn streven is om samen te zoeken naar een passende oplossing, zodat je van je klachten af komt. In de praktijk behandel ik voornamelijk mensen met rug- en/of nekklachten en sportblessures.” Bram maakt gebruik van: dry needling, shockwave, medical taping, voorste kruisband revalidatie, trainingstherapie, rugtraining en revalidatie na een operatie. Omar Bom is de praktijkeigenaar en sinds 2001 afgestudeerd fysiotherapeut aan Avans Hogeschool. Omar: “Ik heb werkervaring opgedaan in loondienst en per 2006 ben ik zelfstandig verder gegaan. Ik ben niet alleen werkzaam als fysiotherapeut, maar ook als docent, auteur en toets-ontwikkelaar voor de fitnessbranche. Daarnaast ook betrokken bij de VEVA opleiding, waar specialisatie van onderbeenklachten voor nodig is. Kortom, een brede en specifieke kijk op blessures! Omar is gespecialiseerd in onderbeenklachten bij lopers, nek/schouder en rugklachten, P.O.S.-klachten (pijn in de bilstreek) en training. Omar maakt gebruik van: dry needling, medical taping, shockwave, trainingstherapie, mobilisatietechnieken van het bekken, rug en nek, uitleg geven over de werking van je lichaam, de blessure en het behandelplan.

Vergoeding

Omar: “We zijn gecontracteerd met alle zorgverzekeraars in 2023, waardoor de behandelingen vaak volledig worden vergoedt. Met een aanvullende verzekering ben je vaak al voor een paar behandelingen verzekerd. Je kunt dit in de polis van je zorgverzekeraar terugvinden. Een verwijzing is ook niet nodig, dus een telefoontje plegen voor een afspraak is zo gedaan, wel zo gemakkelijk.” Wil je meer weten over Fysiovit? Kijk dan op de onderstaande link voor meer informatie of bel voor een afspraak direct met 0162-751980 of mail naar [email protected]

  • Fysiovit, Van Duivenvoordestraat 1A (bij Willemsen Sport), tel.: 0162-751980
  • www.fysiovit.nl
  • Deze advertorial is mede mogelijk gemaakt door Fysiovit
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen