Belastingaangifte invullen? Ik ga liever naar de kapper!

Foto: BreAss

Voor je het weet is het 1 mei en moet de belastingaangifte weer ingediend worden. Vind jij de jaarlijkse belastingaangifte ook een tijdrovende, saaie klus en twijfel je vaak of je wel de juiste vakjes aanklikt? Lees dan verder!

Jaarlijkse belastingaangifte

Natuurlijk kun je de belastingaangifte zelf doen. In bepaalde gevallen is het echter raadzaam om een professional in te schakelen. Wat zijn bijvoorbeeld jouw aftrekposten en hoe kun je deze fiscaal optimaal benutten? En geef je niet te veel, of te weinig bezit op? Onnodig belasting betalen doet niemand graag! Johannie Brenders van BreAss neemt het geheel uit handen, ontzorgt en verzekert je van goed advies.

Aan- verkoop woning of wijziging in uw hypotheek

Heb je het afgelopen jaar een woning gekocht of verkocht of is er iets gewijzigd in je hypotheek? Dan is het zeker raadzaam om hulp in te schakelen. Denk hierbij aan:

  • Overwaarde uit de verkoop van je woning, dit heeft direct invloed op de hoogte van de renteaftrek
  • Kosten die je hebt gemaakt bij de aankoop van uw woning
  • Heb je tijdelijk twee huizen? Dan kom je wellicht in aanmerking voor renteaftrek van beide woningen

Fiscaal partners

Wanneer je bent getrouwd of een geregistreerd partnerschap hebt ben je fiscaal partners (samenwoners onder voorwaarden ook). Je kunt in je belastingaangifte inkomsten en aftrekposten gunstig verdelen. Bijvoorbeeld het vermogen en de inkomsten en/of aftrekposten van je woning. De verdeling is bij iedereen verschillend. Ben je het afgelopen jaar gescheiden? Als je fiscaal partners was dan eindigt dit in bijna alle gevallen. Je kunt ervoor kiezen om in het jaar dat je gescheiden bent nog samen aangifte te doen. De aan- of verkoop van een woning of de betaling of ontvangst van partneralimentatie zijn allemaal van invloed op de aangifte. Bij de aangifte van je inkomstenbelasting heb je daarnaast mogelijk recht op de aftrek van bepaalde kosten zoals ziektekosten of vrijwilligerswerk.

Meer informatie?

Kortom, wil jij je belastingaangifte inkomstenbelasting uitbesteden? Johannie Brenders van BreAss helpt je graag verder! Er wordt een afspraak gemaakt waarin je de benodigde stukken aanlevert en toelichting geeft op bepaalde situaties. Jouw belastingaangifte wordt uitgewerkt en na jouw akkoord naar de belastingdienst verzonden. Dit alles voor een prijs van € 75,- excl. 21% BTW (fiscaal partners betalen voor 1 belastingaangifte, behalve in het jaar van scheiding). BreAss doet overigens enkel particuliere aangiftes. Bel voor meer informatie met 0162 – 317660 of kijk voor meer informatie op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen