Ton Strik is de nieuwe trotse eigenaar van Eeterij D’n Bal

Foto: Eeterij D'n Bal

Per 1 juli heeft Ton Strik het bekende restaurant Eeterij D’n Bal overgenomen van Esther en Nicolay van Duuren. Tijd om eens een kijkje te nemen!

Eeterij D’n Bal

Zodra we Eeterij D’n Bal binnenkomen worden we meteen welkom geheten door de 55-jarige Oosterhouter Ton Strik. Hij heeft het restaurant aan de Bakkerstraat per 1 juli overgenomen van Esther en Nicolay van Duuren, die de zaak wegens privé-omstandigheden moesten verkopen. Ton is in Oosterhout zeker geen onbekende! Hij heeft jarenlang keukens geplaatst en nog enkele maanden zonnepanelen geïnstalleerd. Maar zijn hart lag eigenlijk altijd al bij de horeca, zo vertelt hij ons. Ton Strik: “Het runnen van een eigen horeca-onderneming is eigenlijk altijd al een grote droom van mij geweest. Ik vind het heerlijk om mensen te laten genieten. Een jaar of drie geleden heb ik al voorzichtig wat stappen gezet richting de Oosterhoutse horeca. Ik heb toen onderzocht of een café in de Klappeijstraat iets voor mij zou zijn. Dat was bijna rond toen ineens corona om de hoek kwam kijken. Op dat moment heb ik het alsnog afgeketst, want de risico’s dat het mis zou gaan waren voor mijn gevoel veel te groot.”

Kaassoep en spareribs

Toch bleef het kriebelen bij de goedlachse Oosterhouter: “Een goed half jaar geleden kwam ik bij toeval in contact met Nicolay. Die vertelde dat hij een opvolger voor zijn restaurant en bezorgservice zocht. In eerste instantie hield ik de boot een beetje af, maar na enkele dagen goed nadenken heb ik de stoute schoenen aangetrokken en heb ik hem alsnog gebeld dat ik interesse had. Daarna is het erg snel gegaan, want vanaf begin juni ben ik al mee gaan draaien. Op die manier kon ik worden ingewerkt en waren Esther en Nicolay ook dichtbij voor wanneer ik vragen had. Op 23 juni was het afscheidsfeestje en vorige week hebben we in besloten kring de openingsborrel gehad.” Dat Ton er zin in heeft straalt de nieuwbakken horeca-ondernemer langs alle kanten uit. Ton: “Niemand hoeft bang te zijn dat we de aankomende periode gaan verbouwen of ineens allerlei gerechten van de kaart gaan halen. Daarnaast heb ik ook al het personeel mee overgenomen. Je kunt ook in de toekomst gewoon lekker blijven genieten van onze befaamde kaassoep en onze wereldberoemde spareribs. Maar daarnaast hebben we ook iedere maand wisselende gerechten. Zo kun je deze maand bijvoorbeeld genieten van overheerlijke Parelhoenfilet.”

Ook voor feesten en partijen

Naast lekker eten kun je in het restaurant ook terecht voor vergaderingen, borrels, feesten of partijen. Ton: “De achterzaal is ideaal voor gezelschappen tot 30/40 personen. Geheel verzorgd en naar wens van onze gasten. Ook voor mensen die vegetarisch, lactosevrij, glutenvrij of halal willen eten maken wij graag iets passends en lekkers klaar wanneer je dat vooraf bij de reservering doorgeeft. We hebben geregeld nieuwe bieren op onze wisseltaps. Op dit moment vooral de zomerse smaken, maar richting de winter worden dat vast wel iets zwaardere biersoorten. En natuurlijk blijven wij de lekkerste spareribs en saté van Oosterhout en de rest van de wereld graag bij de mensen thuis bezorgen!” Het is heel erg duidelijk: D’n Bal heeft met Ton een waardige opvolger gekregen voor Nicolay en Esther!

Lijk het wel wat om bij Ton en zijn team te gaan werken? Er is per direct behoeft aan bezorgers, mensen in de bediening en iemand in de spoelkeuken. Geen ervaring of 55-plusser? Dat is hier geen enkel probleem! Loop even binnen voor meer informatie!

  • KLIK HIER om een tafel te reserveren of KLIK HIER om online te bestellen
  • www.denbal.nl
  • Eeterij D’n Bal is te vinden aan de Bakkerstraat 21, tel.: 0162 – 438 336
  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Eeterij D’n Bal
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen