Binnenkijken bij tandarts Mark van de Ven van Mondzorg Oosterhout

Foto: Mondzorg Oosterhout

Sinds kort zit er een nieuwe tandarts aan de Dillehof. Hoog tijd om eens kennis te maken met Mondzorg Oosterhout.

Mondzorg Oosterhout

In het gebouw op de hoek van de Kruidenlaan en de Burgemeester Elkhuizenlaan vinden we Mondzorg Oosterhout. Dit is de nieuwe praktijk van tandarts Mark van de Ven en zijn team. Mark: “Hoewel mijn vader, oom en neef tandarts zijn, stond zeker niet vast dat ik ook tandarts zou worden. Ik heb eerst nog twee jaar bedrijfswetenschappen gestudeerd, maar uiteindelijk werd ik toch ingeloot voor de studie tandheelkunde. Inmiddels heb ik alweer ruim 12 jaar mijn diploma op zak.” Mark heeft Brabantse ouders, maar is opgegroeid in de omgeving van Nijmegen. Na zijn studie werkte hij bij praktijken in Arnhem en Doetinchem. De laatste jaren werkte hij bij een grote tandartspraktijk in Breda. “Ik zeg wel eens dat ik op de verkeerde plek ben geboren, want ik voel me op en top Brabander. Mijn vrouw en ik zijn dus bijna vijf jaar geleden in Oosterhout komen wonen, waar we ook onze kinderen hebben gekregen. En wat is er nu mooier dan om de hoek van je huis te werken? Deze praktijk is een droom die uitkomt!”

Moderne tandartspraktijk

Aan de Dillehof is er flink verbouwd en staat er een moderne tandartspraktijk. Trots gaat Mark verder: “De meeste tandartspraktijken zijn erg groot of aangesloten bij een keten. Dat wil ik hier koste wat kost voorkomen en hooguit 5 tot 6 behandelkamers gelijktijdig in gebruik hebben. Naast een bezoek aan de tandarts kun je hier ook terecht voor behandeling van een (paro-)preventie assistent of mondhygiëniste. Hoewel voor de meeste mensen een bezoek aan de tandarts niet de favoriete bezigheid is, proberen wij door goed te luisteren op een laagdrempelige manier een bezoek aan onze praktijk zo aangenaam mogelijk te maken. Iedereen moet hier een vast en vertrouwd gezicht zien, iedere keer wanneer je op controle of voor een behandeling komt. Alleen op die manier kun je ook daadwerkelijk een band opbouwen met elkaar.”

Voorkomen is altijd beter

Bij Mondzorg Oosterhout wordt gebruik gemaakt van de modernste technieken op het gebied van tandheelkunde. “Het blijft bijzonder dat we honderden euro’s uit kunnen geven aan kleding, schoenen of de kapper, maar dat we beknibbelen op een bezoek aan de tandarts. Veel problemen in de algemene gezondheid van mensen kunnen namelijk onder andere voorkomen worden door goede mondhygiëne. Ik geloof erin dat we problemen niet alleen op moeten lossen, maar ze vooral moeten proberen te voorkomen. Een behandeling bij de mondhygiënist, de paro-preventie assistent of de preventie-assistent is daarom bijna altijd onderdeel van het behandelplan dat we samen opstellen. We zijn open en eerlijk over de mogelijkheden en bepalen samen met de patiënt wat de beste methode is om de tanden en kiezen in topconditie te houden. Zo werken we met elkaar naar een toekomstbestendig gebit en een mooie lach in een gezonde mond!”

Invisalign transparante beugels

Ook voor sommige orthodontische behandelingen voor volwassenen ben je bij Mondzorg Oosterhout aan het juiste adres. “Door middel van Invisalign transparante beugels kunnen we de stand van het gebit eenvoudig aanpassen. Dit zijn doorzichtige kunststof hoesjes die over de tanden en kiezen worden geschoven. Je kunt het een beetje vergelijken met een bitje dat sporters dragen, maar dan vele malen dunner. Het is een zo goed als onzichtbare manier om het gebit rechter te maken. Om deze aligners te produceren maken wij gebruik van de allernieuwste 3D-technieken. Patiënten hoeven dus niet meer in pasta te happen, maar we maken een 3D-scan van het gebit. Zo kunnen we op een eenvoudige manier de beugel 100% passend maken. Ook kunnen we door middel van een computeranimatie vooraf al laten zien wat het resultaat van een behandeling gaat worden.”

Kroon in een dag

Door deze allernieuwste 3D-technieken is het in veel gevallen ook mogelijk om een kroon in een dag te laten maken. “Daarmee lopen we voorop als het gaat om tandheelkunde. Dit is bijvoorbeeld erg handig wanneer een kies is afgebroken. Je komt dan ’s morgens binnen en voor het avondeten is de nieuwe kroon al geplaatst! We plaatsen dan geen noodkroon maar gaan meteen voor een maatwerk oplossing. Na het maken van een 3D gebitscan kunnen we door middel van een speciale machine een kroon 100% op maat en passend maken. Dat kan meteen een porseleinen kroon zijn, maar dat kan ook een kunststof kroon zijn. Die zou je overigens na enkele jaren dan wel moeten vervangen. Het grote voordeel is dat we die dan meteen op maat kunnen maken en je daarvoor dus geen aparte afspraak hoeft te maken. Want hoe minder je de tandarts moet bezoeken, hoe beter toch?” eindigt Mark met een glimlach.

Kom kennismaken

Ben jij ook toe aan een frisse kijk op jouw gebit? Je kunt je nu inschrijven als patiënt via de link onderaan deze pagina. Tijdens een eerste kennismaking wordt de huidige gebitssituatie in beeld gebracht en krijg je een gedetailleerd advies hoe je mond gezond gehouden kan worden of wordt er in overleg een behandelplan opgesteld wanneer een behandeling nodig is. Je vindt Mondzorg Oosterhout aan de Dillehof 73 in de wijk Dommelbergen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen