Eva en Johan al bijna 12,5 jaar hét gezicht van ‘t Ambacht

Foto: Schoen- en Sleutelmakerij 't Ambacht

We nemen een kijkje bij Eva en Johan Vastré van de bekende Schoenmakerij en Sleutelservice ’t Ambacht bij de ingang Heuvelzijde van Winkelcentrum Arendshof.

Schoen- en sleutelmakerij ‘t Ambacht

“In september is het precies 12,5 jaar geleden dat Johan en ik Schoenmakerij ’t Ambacht hebben overgenomen,” zo begint Eva Vastré haar verhaal. “Deze schoenmakerij is de oudste van Oosterhout die nog actief is. Wij namen de zaak over van Joek de Kok die het eerder van Frans Klerkx overnam.” Johan vult haar aan: “Gelukkig zijn er nog voldoende mensen die het ambacht van de schoenmaker weten te waarderen. En dan niet alleen voor het verzolen of nieuwe hakken onder een paar Van Bommel schoenen. Steeds vaker voorzien wij ook sneakers van nieuwe hakken of een nieuwe zool. Zelf voor het totaal reinigen van jouw schoenen ben je bij ons aan het juiste adres! Zo kun je je dure schoenen toch voor een klein bedrag een tweede ronde gunnen.”

Ook voor moderne autosleutels

Naast de schoenmakerij kun je bij ’t Ambacht ook terecht voor het bijmaken van sleutels. Johan: “Vrijwel iedere huis-, poort of schuursleutel kunnen wij maken, want we hebben meer dan 4.000 verschillende soorten in onze winkel. En mochten we onverhoopt iets niet op voorraad hebben, dan zorgen we ervoor dat alsnog binnen twee dagen in huis is.” De laatste tijd zien Eva en Johan een toename van het aantal autosleutels dat wordt bijgemaakt. Maar dat is nog niet zo eenvoudig. Eva: “Een autosleutel is een klein stukje technische elektronica, een kleine computer. In autosleutels zit vaak namelijk niet alleen een afstandsbediening, maar ook een startonderbreker. En die moeten wij voor iedere auto apart programmeren.” Om die sleutels bij te maken is ’t Ambacht voorzien van een aantal hypermoderne machines. “Zelfs de sleutels voor keyless entry systemen kunnen we hiermee bijmaken! En wanneer je vooraf een afspraak maakt, kunnen we ook in de avonduren bij jou thuis de sleutels inprogrammeren!”

Patent gecertificeerde sleutels

En hoewel de aard van de sleutel- en schoenmakerij in de afgelopen 50 jaar flink is veranderd zal de behoefte aan beveiliging en het onderhouden van schoenen nooit verdwijnen. Johan: “We verkopen ook sloten en cilinders. Van standaard exemplaren tot patent gecertificeerde cilinders. Bij die laatste is het onmogelijk om zomaar een extra sleutel bij te laten maken. Dat kunnen wij alleen doen als de certificaathouder zijn pas kan laten zien die bij de cilinderbestelling wordt meegeleverd. Dat is vooral handig voor bedrijven en vaak eist de verzekering ook een dergelijke cilinder. Op die manier ben je er zeker van dat niemand buiten jouw medeweten om, een extra sleutel of cilinder bij kan maken.”

Jubileumfeest

In het weekend van 1 en 2 september vieren Eva en Johan dat ze ’t Ambacht alweer 12,5 jaar geleden hebben overgenomen. “We hebben er heel veel zin in om met onze klanten samen ons jubileum te vieren. We hebben al diverse leuke acties en aanbiedingen bedacht! Welke dat zijn? Dat lees je het weekend voor 1 en 2 september hier op Oosterhout Nieuws!” Nog eventjes geduld dus…

  • Schoenmakerij en Sleutelservice ’t Ambacht, Arendshof 37
  • www.schoenmakerij-t-ambacht.nl

  • Buitengesloten? Bel dan 24/7 met 06 – 173 405 63
  • Dit artikel wordt je mede aangeboden door Schoen- en Sleutelmakerij ’t Ambacht
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen