Wist jij dat een scooterverzekering verplicht is?

Foto: Antoine Maurin by Pexels

Zonder verzekering op een scooter rond gaan rijden is niet alleen strafbaar, het is ook heel onverstandig.

Scooterverzerkering

Iedereen die zestien jaar of ouder is, mag in Nederland op een scooter rijden. Wanneer je eenmaal een goede scooter gevonden hebt, moet je deze verplicht laten verzekeren. Zonder verzekering op een scooter rond gaan rijden is niet alleen strafbaar, het is ook heel onverstandig. Je kunt jezelf namelijk in een financiële afgrond storten wanneer je bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaakt. Jij draait dan volledig op voor de kosten en die zijn vaak niet mals. Bovendien zul je dan ook nog eens strafrechtelijk vervolgd worden. Kortom: heb je net een mooie scooter gekocht, zorg dan ook dat je een scooterverzekering afsluiten gaat. Wij laten je graag zien waar je op moet letten om de perfecte verzekering samen te stellen en hoe je je zaakjes vandaag nog kunt regelen.

Drie soorten basisverzekeringen

Als je een oudere scooter hebt gekocht, dat wil zeggen een scooter van vier jaar of ouder, dan heb je qua verzekering genoeg aan de WA-basisverzekering. Met deze verzekering is de schade gedekt die jij aan anderen hebt toegebracht wanneer jij een ongeluk veroorzaakt hebt. Heb je een scooter van tussen de twee en vier jaar oud? Dan kun je beter voor de WA+ beperkt casco verzekering gaan. Deze verzekering dekt veel meer vormen van schade, maar niet die jijzelf hebt opgelopen bij een ongeluk. Wel wordt schade als gevolg van brand, diefstal of natuurgeweld vergoed. Heb jij een gloednieuwe scooter en wil je geen risico’s nemen, neem dan de all-riskverzekering. Met deze optie is ook de schade aan jouw scooter gedekt wanneer je een ongeluk hebt gehad.

Stel een passende verzekering samen

Als je een bromfietsverzekering kiezen gaat, zul je zien dat je niet alleen kunt kiezen uit de drie genoemde basisverzekeringen, maar dat je ook nog aanvullende pakketten kunt toevoegen. Met deze pakketten kun je je verzekering personaliseren. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om pechhulp toe te voegen? Dit onderdeel is niet verplicht, maar brengt wel heel veel gemak met zich mee. Heb je namelijk een keer pech en kom je niet verder op je scooter of bromfiets, dan kun je gelijk hulp inschakelen. Je scooter wordt niet gerepareerd, maar je wordt wel naar de plaats gebracht waar je heen wilde gaan. Zo kom je dus altijd aan zonder dat jij daar zelf de onkosten voor hoeft te betalen. Je scooter wordt ondertussen bij de monteur afgeleverd. Je kunt 24/7 een beroep doen op pechhulp, er komt dan altijd gelijk iemand naar je toe zodat jij jouw reis af kunt maken.

Gebruik jij je scooter met anderen?

Een scooter wordt vaak door meerdere mensen gebruikt. Ga je jouw verzekering afsluiten, dan is het belangrijk om dit aan te geven. Je kunt naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij gaan en daar bekijken welke verzekering en aanvulling je wilt afsluiten. Je kunt hier direct aangeven wie de andere gebruiker van het voertuig is. Geef dit door zodat wanneer die ander een ongeluk veroorzaakt, niet duizend euro eigen risico hoeft te betalen, maar slechts honderd.

  • KLIK HIER voor meer informatie
  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Univé
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen