Kansrijk: hét leerwerktraject voor statushouders en jonge vluchtelingen in de zorg

Foto: Marloes Vriens / Amarant

Vorige week hebben 8 organisaties een samenwerkingsovereenkomst getekend voor Kansrijk, waarbij statushouders en jonge vluchtelingen een leerwerkplek wordt aangeboden.

Kansrijk

Voor statushouders en jonge vluchtelingen kan het lastig zijn om een passende werkplek in Nederland te vinden. Bovendien is in ons land een groot tekort aan zorgmedewerkers. Op deze manier kunnen we elkaar helpen; wij bieden hen toekomstperspectief en zij helpen ons met hun talenten. Tijdens het officiële tekenmoment op Amarant waren alle samenwerkingspartijen aanwezig. Zo ook wethouder Esmah Lahlah (Bestaanszekerheid, Kansengelijkheid en Talentontwikkeling) van de Gemeente Tilburg die enorm enthousiast is over Kansrijk.

Leerwerktraject

In oktober starten 20 deelnemers, waarvan 15 statushouders en 5 jonge vluchtelingen, met een leerwerkplek. Dit combineren ze met taal- en zorggerelateerd onderwijs. Het traject bestaat uit twee blokken van elk 20 weken. Het doel is om de trajecten af te sluiten met een betaalde baan als zorgondersteuner binnen Amarant en met het behalen van het mbo-certificaat Ondersteuning thuis. Daarnaast is er de mogelijkheid om door te stromen via andere leerroutes. Cello werft 20 mensen met een vluchtelingenachtergrond als vrijwilliger. Zij maken zo kennis met de gehandicaptenzorg. Daarnaast zijn er mogelijkheden om door te groeien naar een opleiding en een werkplek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen