Open Dag bij Fokusproject Oosterhout Houthaven

Foto: Fokus Oosterhout Houthaven

Maak tijdens de Open Dag op zaterdag 28 oktober kennis met Fokusproject Oosterhout Houthaven aan het Houtwolplantsoen 164. Kom langs om een praatje maken met een van de ADL-assistenten en cliënten!

Fokus Oosterhout Houthaven

Bij Fokus wonen mensen met een fysieke beperking die dankzij de ADL-assistentie (ADL staat voor algemene dagelijkse levensverrichtingen) een gewoon en vrij leven kunnen leiden net zoals ieder ander. Zo woont ook Fokuscliënt Liza Hagenaars bij Fokus Oosterhout Houthaven. Zij heeft de spierziekte Spinale Musculaire Atrofie type 2. Ze is afhankelijk van haar elektrische rolstoel. Ondanks haar beperking heeft ze toch een normaal sociaal leven opgebouwd.

Liza Hagenaars

Zij vertelt: “Naast mijn werk als controller, speel ik Powerchairhockey op hoog niveau en doe ik graag leuke dingen met vrienden en familie. Ik kan overal gewoon heen met mijn eigen aangepaste auto. Een ander onderdeel van een normaal leven is zelfstandig wonen. Fokus maakt dit voor mij mogelijk. Zij helpen mij met al mijn zorgvragen in en rondom het huis. Naast de persoonlijke verzorging, zoals douchen, aankleden en toiletgang, helpen ze ook bij kleinere hulpvragen die voor een gezond iemand heel vanzelfsprekend zijn. Denk bijvoorbeeld aan tanden poetsen, haar en make-up, maar ook hand- en spandiensten zoals brood smeren, mijn werklaptop in mijn tas doen en wat te drinken klaarzetten.”

Hulp op afroep

Liza: “Wat voor mij het belangrijkste is wat Fokus zo uniek maakt, is dat ik hulp kan vragen op afroep wanneer ik dit wil, zonder dit altijd te hoeven plannen. Op deze manier kan ik geheel zelfstandig mijn leven leiden zoals ieder ander en kunnen mijn familie en vrienden gewoon familie en vrienden blijven in plaats van verzorgers. Zonder de ADL’ers van Fokus Oosterhout zou dit alles niet mogelijk zijn. Ik hoop er dan ook nog jaren lang met plezier te kunnen blijven wonen!”

Meer informatie

Tijdens de Open Dag maak je kennis met de ADL-assistenten en de cliënten van Fokus Oosterhout Houthaven. Je bent welkom op zaterdag 28 oktober tussen 11.00 en 15.00 uur op het adres Houtwolplantsoen 164 in de wijk Houthaven. Fokus is ook op zoek naar nieuwe collega’s. Is het werk als ADL-assistent iets voor jou? Klik dan op de onderstaande link voor meer informatie over werken bij Fokus of mail voor meer informatie over de open dag met [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen