Start 2024 ontspannen en zelfverzekerd met positieve gezondheid

Foto: Sandra Collin

Het nieuwe jaar is bijna aangebroken, en wat is een betere manier om te beginnen dan ontspannen en zelfverzekerd?

Het nieuwe jaar

Als je merkt dat je vastloopt, gespannen bent, of last hebt van vage klachten, is het misschien tijd om aandacht te besteden aan je welzijn. Een persoonlijke gezondheidscheck volgens de principes van Positieve Gezondheid kan je waardevolle inzichten geven over je huidige situatie. Positieve Gezondheid gaat verder dan simpelweg niet ziek zijn; het richt zich op jou als individu, je veerkracht en wat jouw leven betekenisvol maakt. Het biedt helderheid over de gebieden waarop je invloed kunt uitoefenen op je gezondheid. Samen onderzoeken we waar jij energie van krijgt, wat voor jou belangrijk is, en wat nodig is om je beter te voelen.

Positieve Gezondheid

De benadering van Positieve Gezondheid helpt je niet alleen om met levensuitdagingen om te gaan, maar ook om zoveel mogelijk de regie over je eigen leven te voeren. De 6 dimensies van Positieve Gezondheid zijn:

  1. Lichaamsfuncties: Voel je gezond en fit.
  2. Mentaal welbevinden: Voel je vrolijk.
  3. Zingeving: Heb vertrouwen in je eigen toekomst.
  4. Kwaliteit van leven: Geniet van je leven.
  5. Meedoen: Heb goed contact met andere mensen.
  6. Dagelijks functioneren: Kan goed voor jezelf zorgen.

Ademtherapeut Sandra Collin

Sandra Collin, werkzaam als ademtherapeut en oplossingsgericht coach bij het Gezondheidscentrum Oosterhout, biedt ondersteuning aan mensen die te maken hebben met chronische hyperventilatie. Ademtherapie kan verlichting bieden bij angst, stress, slaapproblemen en burnout. Bovendien kunnen klachten zoals hartkloppingen, snurken, apneu, hoofdpijn, astma, hooikoorts en hoge bloeddruk het gevolg zijn van een disfunctionele ademhaling. Sandra beoordeelt ook je adempatroon, aangezien de manier waarop je ademt een grote rol speelt in je welbevinden. Voor meer informatie bel je met Sandra op telefoonnummer 06-23918810 of via e-mail [email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen