Bij Efkens Aanders proef je de authentieke smaak van Suriname

jun 01 , 6:45 Zakelijk
advertorial efkensaanders
Sinds een half jaar zit Surinaams afhaal- en bezorgrestaurant Efkens Aanders in de Nieuwstraat. Hoog tijd om eens een kijkje te gaan nemen!

Efkens Aanders

We spreken Chantal de Ronde, die samen met haar man Derick sinds kort het Surinaams afhaal- en bezorgrestaurant Efkens Aanders opende. Chantal begint haar verhaal: “Mijn man is afkomstig uit Suriname en wij konden maar niet begrijpen waarom er nog geen Surinaams restaurant was in de stad van ‘Eerst Eten’. We gingen altijd al naar de grote stad om ingrediënten te halen, maar waarom zouden we niet heel Oosterhout van Derick zijn kookkunsten laten genieten? Samen met een Surinaams-Creoolse kokkin zorgt Derick ervoor dat er iedere dag verse maaltijden worden bereid in onze keuken.”

Het erfgoed van Surinaamse Keuken

Chantal gaat verder: “De Surinaamse keuken is een rijke smeltkroes van invloeden vanuit India, China, Indonesië, Nederland en de inheemse culturen van het land zelf. Deze mix van culinaire tradities heeft geleid tot een breed scala aan gerechten die variëren van overheerlijke belegde Surinaamse puntjes tot smaakvolle roti's en hartige bara's. Ons menu is dan ook erg gevarieerd, met voor ieder wat wils of je nu van vlees, vis of vegetarische gerechten houdt. En we hebben natuurlijk ook Markoesa sap, gemberbier en cola stroop!”

Populaire gerechten

“Een populaire gerecht op de kaart van Efkens Aanders zijn de saoto soep, een maaltijdsoep van kippenbouillon met taugé, gebakken uitjes, gepluisde kip, frietjes stick, rijst en ei. Voor de lunch is het broodje kipkerrie, een Surinaams puntje met stukjes kippendij in kerriesaus, de absolute favoriet van de Oosterhouters. Maar ook de roti, kouseband met garnalen en broodje pom mogen natuurlijk niet ontbreken op de kaart. En alles wordt in onze open keuken bereid. Je kunt zien dat we alleen de allerbeste, eerlijke ingrediënten gebruiken en onze gerechten met passie en liefde vers bereiden.”

De allerlekkerste churros

Naast het Surinaamse eten kun je bij Efkens Aanders ook de allerlekkerste churros vinden. Churros zijn langwerpige, gefrituurde deegstengels, gemaakt van een beslag van bloem, water en zout. Chantal: “Hoewel het geen raakvlakken heeft met de Surinaamse keuken vonden we het leuk om Churros aan ons menu toe te voegen. Je ziet dat hier eigenlijk alleen op de kermis, terwijl deze zoete lekkernij het hele jaar door lekker is!” Traditionele churros worden bestrooid met poedersuiker of kaneelsuiker, maar er zijn ook talloze variaties met fruit zoals aardbeien en banaan. Of juist gecombineerd met Bueono, Oreo, KitKat of Bounty.
Afhalen of bezorgen
Nieuwsgierig geworden naar Efkens Aanders? Bestellen kan eenvoudig via de link onderaan dit artikel. Efkens Aanders bezorgt van dinsdag t/m zondag tussen 11.00 en 20.00 uur, behalve vrijdag en zaterdag, want dan bezorgen ze tot 21.00 uur. Afhalen kan natuurlijk ook! Je bent van harte welkom in het afhaalrestaurant aan de Nieuwstraat 18 in het centrum. Dus waar wacht je nog op? Stap binnen of bestel online, laat je culinair verwennen en geniet van de authentieke smaken van Surinaamse keuken!
  • www.efkensaanders.nl
  • Efkens Aanders, Nieuwstraat 18, tel.: 0162 -227 074
  • Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Efkens Aanders