112

Grote brand bij tapasrestaurant Me Gusta in de Willemstraat

Foto: Nils Ariëns

Woensdagavond is de brandweer rond 19.18 uur opgeroepen voor een flinke brand bij tapasrestaurant Me Gusta op de hoek van de Bredaseweg en de Willemstraat in het centrum. 

Groot materieel uitgerukt

De brandweer is direct met groot materieel uitgerukt. De vlammen sloegen uit het dak en er was sprake van flinke rookontwikkeling. Voor zover bekend waren er bij tijdens de brand geen personen meer in het restaurant aanwezig. Door de brand is veel rook ontstaan. De omgeving inclusief het gebied romdom de Jumbo Supermarkt is afgezet en de panden naast het pand werden ontruimd.

Onder controle

De Veiligheidsregio Midden- en West Brabant liet om 19.53 uur via Twitter weten dat de brandweer met drie voertuigen aanwezig is en dat door de snelle inzet van de brandweer de brand onder controle is. Afblussen en nacontroles duren nog even. Er is nog wel sprake van rookoverlast.

Flinke schade

Hoe groot de schade is is nog niet bekend, maar de bovenetage kan zo goed als zeker als verloren worden beschouwd. Hoe groot de schade op de begane grond is zal later blijken. In het pand van Me Gusta aan de Willemstraat heeft meer dan 30 jaar lang restaurant Monnikhof gezeten voordat het een tapasrestaurant werd.

https://twitter.com/dennisfreeze/status/1154080592994144256

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen