Afvalracer Chantal: “Over 180 dagen ben ik 25 kg afgevallen”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds kort zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de eerste blog van Chantal.

Wie is Chantal?

Man man man, dit had ik nooit verwacht dat juist ik gekozen zou worden uit de vele aanmeldingen! Het is een droom die werkelijkheid wordt. De strijd tegen de kilo’s, de strijd tegen mijn angsten, de strijd tegen mijzelf is begonnen.

Ik ben Chantal Hendriks, 33 jaar geleden geboren in het Zuid-Limburgse Heerlen. Vanwege mijn liefde Roy ven ik 13 jaar geleden naar Oosterhout verhuisd. Inmiddels hebben wij samen een prachtig gezin bestaande uit 3 jongens: Lyam van 8, Kane van 7 en Xenn van 4 jaar oud. Ik geniet ervan om samen te reizen, de wereld te ontdekken, heerlijk te koken en een feestje op zijn tijd. Maar vooral veel gezelligheid en liefde om ons heen, dat maakt mij gelukkig. Ik werk ruim 12,5 jaar op een plattelands praktijk als doktersassistente en sta ik regelmatig in de apotheek. Tevens bezoek ik oudere mensen aan huis voor bloeddrukcontrole, wondcontrole of een sociaal praatje.

Waarom heb ik mijzelf opgegeven?

De eerste reden die in mij opkomt is: de kilo’s moesten eraf die eraan zijn gekomen na het stoppen met roken. Met deze reden bezocht ik ook het life-event van 12 juli. Daar werd mij het een en ander duidelijk. Het stoppen met roken was niet de hoofdreden. Er waren meerdere oorzaken voor namelijk: De angst dat mijn kinderen mijn voorbeeld (jojo-effect) gaan volgen als ik nu geen actie onderneem. De angst om op jonge leeftijd te overlijden deze heb ik ontwikkeld omdat mijn moeder op zeer jonge leeftijd is overleden aan een hartstilstand. Ik moet stoppen met eten uit angst, verveling, verdriet of gewoon vermoeidheid.

Start van de Afvalrace Oosterhout

Ik ben zo ontzettend dankbaar dat ik deze kans krijg. En natuurlijk pak ik deze kans met beide handen aan. ‘Once in a Lifetime’, op naar een gezonde toekomst voor mijn gezin, een toekomst voor mij zonder angsten. De knop is om, weg met mijn oude leefstijl, ‘hello new one!’ Deze strijd ga ik winnen…!

Eerste trainingsweek

Ik heb spieren gevoeld waarvan ik niet wist dat ik ze had maar het voelt zo ontzettend lekker. Elke keer een beetje beter willen worden is heerlijk. Ook heb ik met mijn coach doelen gesteld voor het komende maanden. Over 180 dagen ben ik 25 kg afgevallen en kan ik 5 km hardlopen. Elke week kunnen jullie via deze blog mijnhoogte en diepte punten lezen. En mede door alle positieve reacties weet ik zeker dat dit gaat lukken, ik haal er kracht uit en ga knallen!

Groetjes Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

 

 

Reacties

article
36723
Sinds kort zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181013/afvalracer-chantal-180-dagen-25-kg-afgevallen/
2018-10-13T06:21:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/13062034/Chantal-Afvalrace.jpg
Afvalrace