Afvalracer Kimberly: “Mezelf verwaarloosd in vijf zware jaren”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds kort zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de eerste blog van Kimberly.

Wie is Kimberly?

Mijn naam is Kimberly Bakx. Ik ben 27 jaar en geboren in Roosendaal. Op 13-jarige leeftijd ben ik met mijn moeder en zusje verhuisd naar Oosterhout. In dat jaar, 2004, is mijn broertje geboren en heb ik de liefde van mijn leven ontmoet. Bjorn en ik zijn nu 14 jaar samen waarvan 4 jaar getrouwd. Samen hebben wij een prachtig gezin. In 2013 is onze zoon Djaro geboren en in 2015 onze dochter Caitlynn. We hebben nog een hond Rambo, hij is 5 maanden oud.

Waarom heb je je opgegeven?

Heel simpel ik wil de kilo’s kwijt! Ik ben in 6 jaar tijd 40 kilo aangekomen. Dit is allemaal niet zomaar gegaan. 2012 raakte ik in verwachting van onze zoon Djaro. Een super fijne zwangerschap met geen enkele klachten. Een mooiere zwangerschap kon ik me eigen niet wensen. Totdat we voor de 36 weken echo gingen. Ze zagen toch dat het niet goed ging met onze zoon en stuurde ons naar het ziekenhuis om een hartfilmpje van hem te maken. Daar een half uur aangelegen stonden er opeen 6 artsen voor onze neus en zij vertelden dat het totaal niet goed ging met onze zoon en dat hij per direct gehaald moest worden. Zo gezegd zo gedaan. Ik werd klaar gemaakt voor de OK voor een spoedkeizersnede.

Rolstoelafhankelijk

Binnen 7 minuten was daar dus onze prachtige zoon Djaro. Het had blijkbaar geen dag langer mogen duren anders was hij er niet meer geweest. Hij heeft 1 week op de intensief care gelegen omdat hij nog maar heel klein was. Hij woog maar 1810 gram. Naar 3 weken mocht hij mee naar huis. In de loop van zijn eerste levensjaar zagen we toch dat hij anders was dan andere kindjes. 27 december 2013 heeft hij een MRI gehad en wat daaruit kwam was geen goed nieuws. Hij had een flinke hersenbeschadiging opgelopen in mijn buik tussen de 32 en 36 weken. Ze vermoeden dat hij een hersenbloeding heeft gehad maar dat durven ze niet met volle 100% te zeggen. Dit als gevolg dat Djaro een spasticiteit ziekte heeft genaamd Cerebrale Parese. Hierdoor is hij rolstoelafhankelijk en zal nooit zelfstandig kunnen lopen of praten.

Mezelf verwaarloosd

In al die tijd heb ik me zo verwaarloosd omdat ik er alleen maar voor onze zoon was. Hij huilde 20 van 24 uur en zat altijd bij mij. Zorgen voor mezelf? Dat woord kende ik toen niet. Alles draaide alleen nog maar om hem. Nu is hij 5 jaar oud en alles wordt zwaarder. Ik had veel eerder aan mezelf moeten denken maar helaas nu vecht ik tegen mijn overgewicht. Ik moet hier iets aan gaan doen. Diëten hebben we niet geholpen. Telkens viel ik weer terug na een klote periode.

We hebben 5 zware jaren gehad

2014 is mijn schoonvader plotseling op 45-jarige leeftijd overleden. Hij was als een vader voor mij welke ik nooit in mijn leven heb gehad. 2014/2015 raakte ik in verwachting van onze dochter Caitlynn na vele gesprekken met onze gynaecoloog i.v.m. de bevalling van Djaro. Hij vertelde: “Nee Djaro is een uitzondering, dit komt niet vaak voor.” Toen eenmaal bij de 20 weken echo werd ons verteld bij een uitgebreid onderzoek dat er een kans in zat dat ze het Edward Syndroom kon hebben. We kregen een keuze: een vruchtwaterpunctie of bloed afnemen. Wij kozen voor het laatste omdat dat minder risicovol was. Uitslag was 90% gezond tegen 10% Edward syndroom. Met deze uitslag hebben we de zwangerschap doorgezet en ze werd 20 weken later geboren en was kern gezond!! Ze was alleen een sterrenkijker waardoor ik weer een keizersnede moest maar ach je kan niet altijd 6 gooien hihi. In 2016 is mijn schoonmoeder op 52-jarige plotseling overleden. Zij was mijn alles. Zij hielp mij er doorheen waar ik even geen uitweg meer zag. Zij was onze back-up als het ons even niet lukte.

Nooit naar mezelf gekeken

Dus al bij al hebben we 5 zware jaren gehad en nooit naar mezelf gekeken. Toen ik dus over de Oosterhoutse Afvalrace las op Oosterhout Nieuws dacht ik: dit is mijn kans! Hoe mooi kan het zijn dat je een prachtteam hebt die samen met jou willen werken totdat jij je doel hebt gereikt. Hier hoefde ik dus niet over te twijfelen! Eenmaal op het event geweest hoorde ik dat er maar liefst 350 aanmeldingen waren en dacht hier word ik nooit voor uitgekozen. Totdat ik 27 september door Michael Blom werd gebeld en zei dat ik bij de laatste 4 hoorde. Ik was in shock!!!!! Ik kreeg een black out. Zo totaal niet verwacht gewoon.

Twijfel of ik moest doorzetten

Door die black out heb ik wel enorm getwijfeld en eerste instantie nee gezegd omdat ik dit niet wist het te combineren met mijn privéleven. Na een half uur met Michael aan de telefoon te hebben gezeten dacht ik “schijt Kim, ga gewoon, deze kans krijg je nooit meer en je doet dit voor je zoon en voor je relatie”. Met die instelling ben ik naar VVO gereden waar ik een pitch zou vertellen waarom ik vond dat ik door moest gaan. Eenmaal daar aangekomen werd het me duidelijk hoor. Michael vertelde dat hij me om de tuin had geleid en dat ik juist uitgekozen was en bij de laatste 2 zat. Daar stond Jill met een bos bloemen en Marieke met een bord gefeliciteerd.

Weer gelukkig worden in mijn eigen lichaam

Eerste reactie: JANKEN!!! Zo blij dat ik ben uitgekozen en dat ze me willen helpen me eigen weer terug te vinden en gelukkig te worden in mijn eigen lichaam. Trots dat ik straks weer een mooie vrouw voor mijn man kan zijn. En een actieve moeder voor mijn kinderen. Ik kan niet wachten tot over een half jaar! Ik heb er zin in. Weg met die kilo’s, op naar een gezonder, fitter en gelukkiger leven!! Mijn doel in 180 dagen is om 30 kilo kwijt te raken. De eerste week was pittig met trainen. Elke dag spierpijn. Maar het voelt ook heerlijk om zo te sporten met de trainers. Je zo gemotiveerd ben om door te gaan. Ik kijk nu al uit naar de training van morgen! We gaan ervoor. Nogmaals superbedankt voor kans!!!

Groetjes Kimberly

Zie ook: Afvalracer Chantal: “Over 180 dagen ben ik 25 kilo afgevallen”

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

 

Reacties

article
36753
Sinds kort zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181014/afvalracer-kimberly-verwaarloosd-vijf-zware-jaren/
2018-10-14T06:28:54+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/13072938/Kimberly-Afvalracer.jpg
Afvalrace, Nieuws