Afvalracer Chantal: “Ik at te weinig en ging ’s avonds snaaien”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds twee weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Chantal.

Lieve reacties

Wat een krankzinnige week mijn eerste blog kwam online, en wat een reacties, zo veel lieve leuke en positieve reacties had ik niet verwacht, Het doet mij goed en ik heb ze allemaal gelezen, hierdoor krijg ik nog meer zin om harder te knallen. Vandaag een blog over mijn voedingsplan.

Elk dieet werkt

Net zoals vele mensen heb ik ontelbare diëten gevolgd en allemaal helpen ze zo lang je je er goed aan houdt. Helaas wanneer je terug gaat naar je oude patroon, ben je terug bij af, misschien wel zwaarder dan ooit van te voren. Deze keer pak ik het met hulp van Michael anders aan, dit keer geen dieet maar een leefstijlverandering, een verandering die ik de rest van mijn leven kan blijven gebruiken waardoor ik niet meer terug val in mijn oude gewoontes.

‘To do list’

Voor de komende weken staan er drie punten op mijn ‘to do list’:

 1. 1470 kcal per dag eten!
  Ik moet jullie bekennen dat dit een uitdaging zal zijn voorheen at ik namelijk te weinig waardoor ik in de avonden ging snaaien naar koek, snoep of chips.
 2. Dagelijks 6 eetmomenten.
  • ontbijt
  • tussendoortje
  • lunch
  • tussendoortje
  • diner
  • tussendoortje
  Deze manier van eten zorgt er namelijk voor dat de spijsvertering veel efficiënter en gelijkmatiger gaat werken waardoor je dus die hongerpieken en eetbuien voorkomt.
 3. Minstens 2 liter water drinken.

Trainingen

Voeding is belangrijk maar beweging ook. Om mijn doelen te behalen, zal ik 5 keer per week moeten trainen: 3x bij Enforce en 2 tot 3 keer zelf. Omdat samen sporten veel leuker is loop ik 2 avonden per week met mijn gezin 5 km. Op woensdagavond gaat mijn sportmaatje Kiona, waar ik al 3 jaar mee sport, naar De Warande. Hier volgen wij twee verschillende lessen van 45 minuten. Meestal is dat aqua drums vibes en erna aqua zumba.
De eerste kilo er is dan ook af, het begin is gemaakt, op naar de volgende blog en de volgende kilo’s!

Tot volgende week!
Groetjes Chantal

 

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
36955
Sinds twee weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181020/afvalracer-chantal-at-en-ging-s-avonds-snaaien/
2018-10-20T06:18:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/20061805/blog-chantal2.jpg
Afvalrace, Nieuws