Afvalracer Kimberly: “Even goed gejankt in de auto na de training”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds twee weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de tweede blog van Kimberly.

Veel steun

Mijn eerste blog was op Oosterhout Nieuws geplaatst en mijn telefoon stond roodgloeiend! Allemaal zulke lieve en leuke reacties!! Daar heb ik zoveel steun uit gehaald. Echt geweldig gewoon. Zelfs mensen welke ik helemaal niet ken reageerde op mijn blog. Had echt niet verwacht dat zoveel mensen mijn blog zouden lezen. Heel blij mee natuurlijk want doordat ze deze lezen krijgen je geweldige reacties en wil je alleen maar harder en harder trainen en je best doen. Allemaal super bedankt voor jullie berichtjes en steun 🙂

Tweede week

Het was een week met up en downs. Maandag was een geweldige dag voor mij. Had weer een training maar als eerst mijn tweede weegmoment… Wat was ik blij toen ik op de weegschaal stond en daar 98,7 kg tevoorschijn kwam. Ik begon de Afvalrace met 100,9 kg. Gewoon dus 2,2 kg in 1 week kwijt!!!! Ik had mijn 1e doel al gehaald: onder de 100kg komen. Zo blij als een kind. Kon wel janken. Wel erachter gekomen dat ik nog te weinig calorieën eet en dus meer moet gaan eten. Mijn doel is om per week 1 kg kwijt te raken.

Voedingsschema

Daarbij komen wij dus nu bij het volgende onderwerp: het voedingsschema. Dit is dus mijn down moment van deze week. Door mijn weegmoment kwamen we erachter dat ik te weinig eet. Ik moet per dag 1883 calorieën binnen krijgen waarvan 55% koolhydraten, 15% eiwitten en 30% vetten. Nou ik zal je zeggen dat is voor mij echt heel veel en dus heel moeilijk. Als ik naar de eerste week kijk, krijg ik gemiddeld 1000 calorieën binnen. Ruim 800 te weinig. Ik moet nu gaan leren om in de diverse eetmomenten meer te eten. Hoeveelheid moet aangepast worden. Hierbij voel ik me niet prettig. Ik zit vaak snel vol maar moet dan zorgen dat ik alles op krijg. Uiteindelijk zal dit allemaal goed komen maar doordat ik JAREN maar 2x op een dag at en s’avonds als ik dan rustig op de bank kon zitten me vol propte met lekkere dingen, moet mijn lichaam nu ontzettend wennen aan het vele eten op de gehele dag. Om dit langzaam op gang te brengen eet ik nu 5 moment en uiteindelijk moet dit naar 6 eetmomenten toe gaan.

Hoe zit mijn eetschema er uit?

Tot nu toe ziet mijn eetschema er niet al te gevarieerd uit. Ik ben nog zoekende naar de juiste producten welke bij mij past. Maar zo ziet het er tot nu toe uit:

 • 8:00 uur
  • 2 boterhammen met kipfilet
  • 1 glas melk
 • 10:00 uur
  • 1 kiwi of 1 appel
 • 13:00 uur
  • 2 boterhammen met pindakaas + ½ komkommer
  • Of tonijnsalade + runderbouillon
  • Of omelet met groente
 • 15:30 uur
  • 250gram wortels of een banaan
 • 18:00 uur
  • Eet ik gewoon met de pot mee maar let wel op dat ik niet al te veel aardappelen, rijst of pasta eet maar juist wat meer groente pak.

Zo ziet mijn voedingsschema er een beetje uit. Hier moet nog het 1 en ander aan veranderd worden maar dat probeer ik langzaam stap voor stap aan te passen zodat mijn lichaam hieraan kan werken.

Vergeet te drinken

Over de gehele dag probeer ik 1,5 liter water te drinken en een paar glazen thee. Dit haal ik niet altijd. Dat is vooral als ik niet aan het werken ben. Dan ben je thuis zo met je gezin en huishouden bezig dat je vergeet te drinken. Een goede tip welke ik heb gekregen is om overal in huis water flesjes te zetten zodat je er mee bewust van wordt om te drinken. Dit ga ik thuis proberen. Daar horen jullie de volgende keer meer over.

Rest van de week

Woensdagavond had ik een training die voor mij echt heel zwaar was. Heb me heel de avond rot gevoeld en gedacht “dit nog een half jaar, dat red ik nooit! Dat trek ik niet!”. Dat was wel even een dieptepuntje voor mij. Maar even goed gejankt in de auto en vervolgens jezelf weer bij elkaar pakken en zeggen tegen jezelf: “Kom op! Je kan het. Wat is een halfjaar op je leven? Je weet waarvoor je dit doet! Samen weer in bad kunnen met je zoon! Mezelf weer zelfverzekerd voelen. Je kan dit!”

Training hakte er flink in

Donderdagavond was ook een pittige training maar denk dat toen de vermoeidheid er een beetje inhakte. Veel getuurd op een scherm heel de dag op mijn werk. Snel naar huis, eten, omkleden en weer door voor de training. Nu even een paar dagen bij komen en mijn lichaam wat rust gunnen zodat we er maandag weer tegenaan kunnen!

Volgende week komt er weer een blog online. Ik hoop jullie zo op deze manier een kijkje te geven in mijn leven en de strijd tegen de kilo’s.
Op naar een FITMOM!

Groetjes, Kimberly

 

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
36980
Sinds twee weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181021/afvalracer-kimberly-even-goed-gejankt-auto-training/
2018-10-21T06:30:24+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/10/21054736/Kimberly3.jpg
Afvalrace, Nieuws