Zus van Afvalracer Chantal: “Jij gaat dit gewoon even doen!”

Chantal en haar zus Tamara
Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de vierde blog van Chantal.

We komen de tijd wel door

Vandaag alweer mijn 4e blog. We zijn bijna een maand verder en de Afvalrace is in volle gang! Deze week ben ik zelf iets minder aan het woord, maar vertelt mijn gezin en mijn familie wat ze ervan vinden dat ik mee doe met de Afvalrace. Ik boek vooruitgang er is nu 3,5 kg af en dat voelt super goed. Mijn vriend Roy werkt fulltime in zijn eigen klus-onderhoudsbedrijf. Ik werk 27 uur per week verdeeld over 3 dagen en doe daarnaast nog het huishouden, vrijwillige klusjes, sportmomenten van de kinderen en ach… we komen de tijd wel door.

Alles loopt op rolletjes

Ook deze week stond weer behoorlijk vol gepland met sportmomenten. Op maandagavond ben ik vanuit mijn werk naar de zwemles van onze Xenn gegaan. Daarna direct door naar VVO omdat mijn training gepland stond tussen 18.30 en 19.30 uur. Jeetje wat was ik trots. Gewoon 80 burpees gedaan! Dinsdag is mijn werkdag. Na mijn werk sporten Lyam en Xenn ’s avonds tussen 18.00-19.00 uur. Woensdagochtend staat mijn PT (=personal training) op het programma. Deze keer was het boksen, heerlijk om te doen. Woensdagmiddag ben ik te vinden op de voetbaltraining van Kane. Woensdagavond is het zwemavond met Kiona. Donderdag is ook mijn werkdag en in de avond sporten bij VVO samen met mijn mede-Afvalracer Kimberly. Vrijdag is mijn echte vrije dag buiten het wandelen dan. In het weekend proberen we vaak iets leuks te doen zoals een boswandeling, film kijken, dierentuin bezoeken of een potje bowlen met z’n allen. Nu lijkt het alsof het altijd op rolletjes loopt, maar dat is niet zo. Ik ben soms zo gehaast om alles te doen wat ik “moet” doen dat ik weer dingen vergeet. Mijn gezin is dat inmiddels wel gewend. Het fijne van al dat sporten is dat ik meer geduld en rust heb gekregen. Ik kan beter focussen Hierdoor ben ik een fijnere Chantal, fijnere partner en een fijnere mamma.


 

Roy en de kinderen

Zoals hierboven vermeld gaan Roy, mijn familie, en andere belangrijke mensen hun ervaringen vertellen tot nu toe. Te beginnen met natuurlijk Roy en onze kinderen:
“Lieve Chantal en de allerbeste mama van de hele wereld. Wat zijn wijn super trots op jou en op de stappen die jij afgelopen weken hebt gemaakt wij zijn er van overtuigd dat jij een super resultaat gaat halen. Jij knalt gewoon door niets is te veel. We houden van je en steunen jou waar dat het nodig is.”

Mijn Vader

“Mijn dochter Chantal, is al heel wat keren afgevallen. Maar haar grootste vijand kwam elke keer weer terug. Ik ben dan ook super trots dat ze nu meedoet, ondanks al haar ontberingen. Ze gaat er tegenaan om voorgoed haar grootste vijand te verslaan en dat gaat haar lukken. Ze krijgt al meer innerlijke rust en ik hoop dat ze weer met volle teugen gaat genieten van hun prachtige gezin.”

Mijn broertje Rick

“Lieve Chantal. Toen ik hoorde dat jij mee ging doen aan de Afvalrace moest ik erom lachen en dacht dit is echt niks voor jou. Er zal veel gevraagd worden op sportief gebied en als eerlijk ben, of beter gezegd was, sporten is gewoon niet jouw ding. Nu je enkele weken bezig bent moet ik bekennen dat jij mij, maar vooral jezelf, enorm heb verrast. Ik bewonder je dat jij deze uitdaging bent aangegaan en dat maakt mij enorm trots. Ga vooral zo door en onthoud: ‘You can do this, go for (f)it!’. Heel veel liefs Rick.”

Mijn Zusje Tamara

“Lieve Zus, Zolang ik mij kan herinneren ben jij al bezig met je gewicht, afvallen, aankomen, sporten en nu kies je voor een leefstijl verandering. Ik ben trots op je. Op wat je hebt bereikt en wat je gaat bereiken Je geeft nooit op. Als jij eenmaal een doel voor ogen hebt, dan ga je ervoor! Een ding weet ik zeker: jij gaat dit ‘gewoon’ even doen.”

Mijn Schoonmoeder Erica

“Wat was ik blij toen Chantal bij ons tuis werd overvallen met het nieuws dat ze was uitgekozen om mee te doen met de Afvalrace. Ik wil zo graag dat ze weer gelukkig wordt met zichzelf want dat was ze niet. Ik zal haar steunen en helpen om haar doel te bereiken en dat gaat haar zeker lukken. Ik ben nu al ontzettend trots hoe ze het allemaal doet!”

Mijn (sport)maatje Kiona

“Lieve Chantal, drie jaar geleden stonden we samen op het schoolplein. We kenden elkaar van ‘hallo’ en dat was het. Tot jij mij vroeg om met je naar de sportschool te gaan om te sporten. Er was daar een challenge en daar wilde jij wel aan mee doen. Vanaf dat moment ben jij mijn sportmaatje. En door het vele sporten en ons gezamenlijke doel, fitter en gezonder worden, is het meer geworden dan alleen mijn sportmaatje. We hebben intensieve tijden gehad en tijden van rust. Afgelopen zomer vertelde je aan mij dat je je had opgegeven voor de Afvalrace. We lachten er beide om want ja … een zielig verhaal had je niet dus de kans dat jij werd uitgekozen uit honderden aanmeldingen was klein. Maar ach, niet geschoten is altijd mis. En toen was daar ineens een appje; ‘Kun je een geheimpje bewaren want ik ben uitgekozen!’ Mega, megatrots was en ben ik op jou, want wat is het een uitdaging naast je al drukke leventje! Maar ik weet ook dat als je ergens voor gaat dan lukt het. Naast alle blijheid kwam ook het stukje dat je mij niet kwijt wil als sportmaatje. Daar heb ik een traantje om weggepinkt. Het voelde als een compliment. Ik, met wie je al 3 jaar aan dit doel werkt, wil je niet loslaten. Ik zal je steunen met wandelen tot de blaren op onze voeten staan. Met je zwemmen tot we rimpelhandjes hebben en met je appen in moeilijke tijden, maar boven alles in tijden van trots! Jij gaat je doel halen, over 180 dagen sta ik vooraan te glimmen van trots. Want lieve Chantal, jij wordt het mooiste sportmaatje wat ik mij maar kan bedenken. Dan ook van buiten, want een gouden hart heb je al! Liefs Kiona”

Mijn Collega Jessica

“Ik werk nu 12 jaar met Chantal. Ze is een lieve, loyale en gedreven collega. Ze heeft een ijzersterk geheugen en is goed in haar werk. We hebben vele leuke maar ook mindere fijne momenten gehad. Al die jaren is Chantal op en af met haar postuur bezig en draagt al jaren het emotionele gewicht met zich mee. Ik heb haar alle diëten zien volgen. Deze hield ze goed vol maar daarna ging het steeds de verkeerde kant op, Nu is ze op het punt dat het dieper gaat De knop is om en die gaat niet meer terug. Trots ben ik zeker en ik zal haar blijven steunen, JIJ Kunt DIT!”

Mijn Collega Maria

Van de inschrijving, het Life-event, de telefonische gesprekken, de kick off- , de eerste week, het krom lopen van de spierpijn… tot aan de dag van vandaag ben jij super enthousiast! Wat wilde jij dit toch graag. En je maakt het waar ook! ik zal jou steunen. Ga ervoor, jij kunt dit! Trots op jou.

Ik hoop jullie allemaal op deze manier een kijkje te geven in mijn leven.
Tot volgende week.
Groetjes Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
37365
Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181103/zus-afvalracer-chantal-gaat-gewoon-even/
2018-11-03T06:30:56+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/03054422/Chantal-en-Tamara.jpg
Afvalrace, Nieuws