Afvalracer Chantal: “Ik val af door meer te eten!”

Foto: Afvalracer Chantal

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de zesde blog van Chantal.

Veel verleidingen

En dan zit de zesde week er ook weer op, en ik moet bekennen dat ik daar blij mee ben, het was een veelzijdige week met veel ups en downs en heel veel verleidingen.
Zaterdags hebben we de verjaardag gevierd van mijn vader. Er stonden natuurlijk veel lekkernijen op tafel waar ik totaal geen moeite mee had. Zondags hebben we de verjaardag van Xenn gevierd die afgelopen woensdag 5 jaar werd. Ik had mij voorgenomen om op deze dag juist wel een stukje taart te eten. Toen ik echter de calorieën in de food-app invulde, schrok ik hier zo van dat ik het stukje taart niet genomen heb. Het voelde niet goed op dat moment. Achteraf heb ik hier spijt van, een leer voor de volgende keer.

Afvallen door meer eten!

Afgelopen woensdag ging ik op de weegschaal en BAM mijn eerste doel behaald, – 5,5 kilo deze zag ik 6 weken geleden echt niet aankomen, afvallen door meer en vaker te eten is dus echt waar! Mentaal was deze week erg zwaar, ik heb heel wat gesprekken met mijzelf gevoerd en ik moet bekennen dat ze meer negatief waren dan positief, deze gedachten werden gevuld met angst, waardoor ik mij dus echt … voelde, nadat ik dit besproken had met Michael heb ik besloten dat negatieve gedachten geen ruimte meer krijgen, ik zal moeten leren accepteren dat deze er altijd zullen zijn en ze moeten ombuigen naar iets positiefs.

Bewuster eten

Omdat ik nu veel bewuster eet, ontbijten met havermout, gezonde baksels, lekkere salades, veel fruit, groenten en noten, merk ik dat ik lekkerder in mijn vel zit en mij fitter voel.Maar Soms … soms is er gewoon een moment dat het nodig is om even Enorm te genieten van iets heel lekkers, daarvoor is dit onderstaande recept bedoeld, ga ermee aan de slag om zo’n moment dat je voelt dat je het nodig hebt!

Chocolade mousse met avocado en banaan

Wat heb je nodig voor 2 porties?

  • 1 rijpe banaan
  • 1 avocado
  • 4 eetlepels rauwe cacao poeder
  • 1 eetlepel melk
  • ½ Theelepel kaneel
  • 2 grote medjoul dadels zonder pit
  • Kokosrasp
  • Optioneel, wat honing, handvol verse frambozen, bramen of bosbessen.

Hoe maak je het?
Doe de banaan, avocado, cacaopoeder, melk, kaneel, dadels ( eventueel honing) in de keukenmachine, laat dit even draaien tot een egale mousse, proef en voeg na smaak nog wat honing toe, Schep het mengel in kleine bakjes en zet dit 30-60 minuten koud in de koelkast. Garneer dan met wat vers fruit en kokosrasp. Enjoy!

Tot slot

Het leven is niet zo ellendig als je brein je soms wil doen geloven.
Het leven is wat jij ervan maakt. Tijd dus om er iets moois van te maken.
Liefs, Chantal

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
37895
Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181117/afvalracer-chantal-val-af-meer-eten/
2018-11-17T06:44:48+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/17064417/Chantal.jpg
Afvalrace, Nieuws