Afvalracer Kimberly: “Waarom heb ik ja gezegd tegen de Afvalrace???”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de zesde blog van Kimberly.

Week 6 alweer…

Deze week schrijf ik over een gerecht wat ik zelf superlekker vind met voor mij doen veel groente. Hier zit in:

  • Aardappelkrieltjes
  • Kip (gekruid met kipkruiden)
  • 1 rode ui
  • 1 ui
  • 1 oranje paprika
  • 1 prei

Ik bak de kip in olijfolie goudbruin en stop vervolgens alle groente in de wok pan erbij. Deze wok ik dan een aantal minuten mee zodat ze lekker zacht zijn. In een andere pan bak in de aardappelkrieltjes ook goudbruin en laat ze dan vervolgens met de deksel erop 15 tot 30 minuten op laag vuur staan zodat ze zacht worden. Dan is alles klaar.
Ik pak dan vervolgens 1 á 2 opscheplepels aardappelkrieltjes en +/- 200 gram kip met groente. Dit is 1 van mijn favoriete gerechten welke ik ben gaan koken toen ik ben begonnen met de Afvalrace Oosterhout.

Geen keukenprinses

Ik ben zelf absoluut geen keukenprinses. Vind het zelfs niet eens leuk. Wij eten eigenlijk heel standaard: aardappelen, groente en vlees, pastagerechten of kip met rijst. Nu heb ik dat allemaal niet veranderd alleen de hoeveelheden aangepast. Meer groente en minder aardappelen, pasta of rijst. Daarnaast ben ik naar volkorenpasta en zilvervliesrijst overgestapt. Net zo lekker, maar gezonder. Ik moet zeggen ben nu 6 weken verder en het eten gaat me steeds makkelijker af. De 1500 calorieën haal ik en begin langzaam te wennen aan “meer” eten.

Komkommer vinden meer mensen lekker!

Gisteren de verjaardag gehad van mijn petekindjes en ben super trots op mezelf. Ik heb mijn schoonzusje geholpen die dag met het verzorgen van eten enzo. Ook al heb ik van alles voorbij zien komen dat ik niet mag eten/drinken, heb ik niks gepakt! Ze had voor mij speciaal een ander hapje gemaakt dat als ik trek kreeg in iets lekkers ik dat dan kon pakken. Er stond voor mij een heerlijke volkoren wrap klaar met kipfilet, sla en een beetje kruidenkaas. Zo had ze ook komkommer meegenomen, maar dat vonden meer mensen lekker dus heb uiteindelijk 1 plakje op. Verder heb ik qua drinken vooral veel water op. Al met al heb ik daar het volgende gegeten/gedronken: 1 banaan, 1 hele volkoren wrap en 6 glazen water. Vind ik toch best knap van mezelf!

Waarom heb ik ja gezegd?

Verder gaat het redelijk met me. Begin een beetje moe te raken van al het gesport gecombineerd met mijn gezin en werk. Heb wel eens gedachtes van “waarom heb ik ja gezegd?” toen Michael mij belde. “Waarom doe ik mezelf dit aan?” Het is echt niet altijd lachen. Er vallen zeker ook tranen. Maar we komen er wel. Met dieptepunten en ongelooflijke mooie momenten behaal ik mijn doel in april 2019.

Verrassing

Owjaa. wat ook heel leuk was. Als kandidaat van de Afvalrace Oosterhout werd ik benaderd door Jill van de organisatie met data waaruit ik kon kiezen omdat ze een verrassing voor de deelnemers hadden. Afgelopen week kregen we weer een mail van Jill waarin vermeld stond waar we heen moesten komen. Nou dat was naar Breda, parkeren bij Vlaszak en dan voor de Tosticlub wachten. Eenmaal aangekomen stonden daar Jill en mede-Afvalracer Esther al op me te wachten. We liepen met Jill de stad in en ze vroeg ons of we een vermoeden hadden wat betreft de verrassing. Ik had echter geen idee. Heel toevallig waren alleen de vrouwelijke Afvalracers benaderd en niet de mannen. Dus 1 + 1 = 2. Het is iets van lingerie! En ja hoor, we kregen namens de Afvalrace een aangepaste sport-bh van Naron. Echt super blij mee. Zelf had ik een sport-bh van de Hema maar nu ik er 1 van Naron heb wil ik niet meer anders. Deze zitten zoveel beter. Ik wist niet dat een ‘duurdere’ bh zoveel verschil zou uitmaken. Maar dat doet het dus wel. Enorm bedankt voor dit mooie cadeau!

Liefs, Kimberly

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
37925
Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181118/afvalracer-kimberly-waarom-ja-gezegd-afvalrace/
2018-11-18T06:49:27+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/18064915/Blog6.jpg
Afvalrace, Nieuws