Afvalracer Kimberly: “We gaan ervoor ondanks mijn blessure”

Foto: Afvalracer Kimberly

Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij gaan er in een half jaar onder leiding van een personal coach alles aan doen om fitter, gezonder en gelukkiger te worden. Op Oosterhout Nieuws schrijven zij in een wekelijkse blog hun ervaringen, hoogte- en dieptepunten, moeilijke momentjes en bereikte resultaten. Hieronder de zevende blog van Kimberly.

Het wordt zwaarder

Mijn 7e blog alweer. Als je dit hardop zegt denk je echt “jeetje wat gaat het allemaal snel zeg!”. Nog steeds doe ik het niet met tegen zin. Al wordt het nu wel zwaarder. Mijn lichaam krijgt nu helaas ook wat mankementjes. Door al dat trainen met je eigen lichaamsgewicht heb ik enorm veel last van mijn knieën. Deze doen zo zeer dat ik maar eens een bezoekje aan de fysio zal brengen. Hopen dat zij mij hiermee kunnen helpen en zorgen dat het minder wordt. Afgelopen maandag weer mijn weegmoment gehad. Nou om te huilen. Sta godver al 4 weken stil! Ik blijf maar schommelen tussen de 98 en 97 kilo. Zo frustrerend. Na een gesprek met Michael te hebben gehad schakelen we de voedingscoach in. Maar eens even naar mijn eetpatroon kijken. Volgens Michael is daar niks mis mee maar extra blik van een expert is altijd prettig. Dus ik ben benieuwd wat er misschien veranderd kan worden.

Mijn trainingsdagen zijn:

  • Maandag van 11.00 tot 12.00 uur;
  • Woensdag van 20.30 tot 21.30 uur;
  • Donderdag van 19.30 tot 20.00 uur.

Renske & Karlijn

Maandag heb ik samen met Renske en Karlijn personal training (sorry Karlijn vergeten een foto te maken met jouw erbij). Dit is een ontzettend fijn groepje. Echt meiden die willen en ervoor gaan. Ben blij met deze twee meiden. We trainen hard en moedigen elkaar aan waar nodig. Doen we eigenlijk wel bij elke training. Karlijn is iemand waar ik vol bewondering naar kijk. Hoe zij hierin staat is echt geweldig. Ze doet het echt super goed en werkt hard. Ga zo door! Renske wordt echt een sportvriendin. Zij heeft zoveel pit in haar lijf zitten! En ze helpt mee om het tempo hoog te houden. Dat is altijd fijn als er iemand in je groep zit waar jij jezelf aan kan optrekken… Ook jij: ga zo door!

Petra, ik, Aldo, Mark, Renske en Renske

Petra, ik, Aldo, Mark, Renske en Renske

Woensdagavond is het een wat drukkere groep maar altijd enorm gezellig tussen al dat zweten door. Mark weet altijd leuke opmerkingen te maken waardoor ik bijna in mijn broek pis van het lachen. Aldo is een harde trainer die soms weleens teruggeroepen mag worden. Hoe vaak hij sport en beweegt in een week is echt ongelofelijk. Ik wilde dat ik iets meer van hem had qua energie. Aan hem zie je toch echt een grote verandering. Petra is er sinds kort bijgekomen en is een leuke, sportieve, gezellig aanwinst. Ook zij weet wel hoe ze moet sporten. Renske en Renske (waar ik ook maandag mee train) zijn echt geweldige meiden! Elke keer vragen hoe het met je gaat en hoe het weegmoment was. En ook hoe het lichamelijk gaat. Dat vind ik heel fijn. Je bouwt een band met ze op. Het is altijd leuk om naar je training te gaan en vooraf en nadien een babbeltje met ze maken.

Ik, Chantal, Renske en Renske

Ik, Chantal, Renske en Renske

En dan hebben we op donderdagavond onze Chantal!! Wat ben ik blij haar te kennen. Wat een leuke, lieve sportieve en gezellig meid is dit! We appen regelmatig met elkaar. Ik ben trots op haar hoe zij alles reilt en zeilt. Ze heeft 3 jonge kinderen die ook sporten. Ze heeft een huishouden en ze werkt nog eens 3 á 4 dagen per week. Hoe zij dit allemaal doet vind ik echt knap. En altijd, maar dan ook altijd positief. Dit voelt voor mij echt als een nieuwe vriendschap. Ben trots op je Chantal! Wij staan over een half jaar weer gezond en gelukkig met onze lichaam naast elkaar. Kom op we kunnen het!

Ik samen met mijn sportmattie Chantal

Gezellige trainingen

Zoals jullie lezen is het ondanks het harde trainen toch gezellig en is het prettig om te trainen. Zo ga je er niet met tegenzin heen. Afgelopen vrijdag naar de fysio geweest en niet echt leuk nieuws gehad. Ik heb een springscheen. Dat houdt in dat er een ontsteking/vocht onderaan mijn schenen zit en ik heb een meisjesknie (joh haha). Dat betekent dat de banden om mijn knieën te slap zijn en mijn spieren te veel belast worden met beenoefeningen. Nu zijn mijn knieën hiervoor ingetaped om te zorgen dat mijn spieren hierdoor minder belast worden. Deze moet ik 3 á 5 dagen op houden en dan aankomende vrijdag weer terug. Dan kijken we of de pijn in mijn knieën minder is dan afgelopen week en word ik weer opnieuw getapet.

Wat mag ik nu wel en niet?

Door mijn ontsteking aan mijn schenen mag ik niet meer hardlopen of jumping jacks. Alles waarmee je schenen belast mag ik voorlopig niet doen. Qua mijn knieën mag ik alles nog doen maar zodra de pijn opspeelt gelijk stoppen en niet doorgaan, dus andere oefeningen doen i.p.v. met mijn benen. Het is klote dat je nu aparte oefeningen moet krijgen maar mijn lichaam geeft helaas aan dat ik even een klein beetje gas terug moet geven dus dan doen we dat maar. Michael hier al over gesproken en die zegt: “Geef niet op! Er zijn genoeg andere oefeningen welke ik jou kan geven waarmee je toch afvalt dus geen zorgen het komt goed!”. Dat was wel even heel fijn zo’n positief berichtje hierover. Dus wat Michael al zei: “We gaan ervoor ondanks mijn blessure”.

Tot de volgende blog weer! Liefs, Kimberly

 

De kandidaten van de Afvalrace Oosterhout wordt begeleid door Enforce Breda/ Oosterhout
Je kunt de Afvalrace ook volgen via Facebook en YouTube

Reacties

article
38122
Sinds enkele weken zijn de kandidaten van de Afvalrace Oosterhout gestart met hun programma. Zij
https://oosterhout.nieuws.nl/afvalrace/20181125/afvalracer-kimberly-we-gaan-ervoor-ondanks-blessure/
2018-11-25T06:40:42+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/257/2018/11/25063755/foto2.jpg
Afvalrace, Nieuws