Zandsculpturen bij museum Oud Oosterhout beginnen vorm te krijgen

Foto: Rien Joosen

Dit jaar is Zandsculpturen Oosterhout neergestreken in de tuin van Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg.

Zandsculpturen Oosterhout

Na enkele jaren in het winkelcentrum en vorig jaar de St. Antoniuskerk vinden de Oosterhoutse Zandsculpturen dit jaar een plekje in de tuin bij Brabants Museum Oud Oosterhout aan de Bredaseweg. Hier wordt momenteel hard gewerkt aan het ‘carven’, zeg maar beeldhouwen, van de sculpturen. In totaal verrijzen er 8 kunstwerken tussen de miniaturen van de museumtuin. Ieder kunstwerk zal een thema hebben dat aansluit bij de miniatuurhuisjes die in de directe omgeving staan.

De hele zomer te zien!

Wil je het maakproces van een zandsculptuur eens van dichtbij bekijken, dan kun je nog t/m de tweede week van juli aan kijkje nemen in het museum. Daarna zijn de acht Zandsculpturen af en zullen de ze rest van het zomerseizoen te aanschouwen zijn tijdens een museumbezoek of tijdens een van de vele activiteiten die in het museum worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld op zondag 12 juni een kijkje nemen bij de Zandsculpturen en meteen de expositie over fossielen bekijken of je eigen fossiel laten determineren door GEA West-Brabant.

Meer informatie

Brabants Museum Oud Oosterhout is te vinden aan de Bredaseweg 129. Naast het miniatuurpark en de zandsculpturen is er ook een Vlaamse Schuur met oude ambachten en kun in het binnenmuseum genieten van onder andere een oude drukkerij en de oude burgemeesterskamer. Daarnaast kun je in het winkeltje terecht voor een bakje koffie of ouderwets snoepgoed. Kijk voor de openingstijden en meer info op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen