Doe inspiratie op en ervaar Nederlandse literatuur met Jan Schippers

Foto: Pixabay License / Geralt

Dit najaar start Theek 5 met een Instapcursus Literatuur en een Literatuurcursus voor gevorderden, beiden gegeven door Jan Schippers.

Literatuurcursus

Lees, ervaar, bewonder onze taal tijdens een van de literatuurcursussen bij Theek 5. Beide cursussen bestaan uit acht bijeenkomsten en worden gegeven door oud-docent en literatuurdeskundige Jan Schippers. Je leest eerst thuis de boeken en in de lessen ga je ermee aan de slag. De werken zijn divers en lezen makkelijk. Ervaar hoe je via deze boeken een idee van de verscheidenheid van literatuur als cultuuruiting krijgt!

Instapcursus: Boeken Proeven

Wat heeft Louis Couperus, De binocle met de evolutietheorie van Darwin te maken? En wat voor spel speelt W.F. Hermans in zijn verhaal Homme’s hoest met antieke Griekse tragedies? Kent u Elvis Peeters Dinsdag? Is dat literatuur of lectuur? En De Eetclub van Saskia Noort? Kijk door de teksten heen naar de cultuur van de tijd en u leest voortaan anders. Beter? Welnee, gewoon anders. Na deze cursus zal de wereld nooit meer hetzelfde zijn! In deze cursus zullen de volgende boeken besproken worden:

  • W.F. Hermans, Homme’s hoest
  • J. Presser – De nacht der Girondijnen
  • J. Wolkers, Een roos van vlees
  • Elvis Peeters, Dinsdag
  • L. Couperus, De binocle
  • Hafid Bouazza, Paravion
  • Vasalis, Parken en Woestijnen
  • Saskia Noort, De Eetclub.

Gevorderdencursus: Kijk door de teksten heen

Volwassenen lezen fictie op allerlei verschillende niveaus en met compleet verschillende bedoelingen. Wat was de bedoeling van de auteur met zijn verhaal? Met welke bedoeling zou een lezer naar dit verhaal kunnen grijpen? Sluiten de bedoelingen van auteur en schrijver op elkaar aan? Tijdens de eerste les bepalen we samen welke boeken we gaan lezen. Natuurlijk heeft de docent Jan Schippers volop suggesties, maar u als deelnemers waarschijnlijk ook. We besteden aandacht aan o.a. structuur, plaats in de tijd, belang van het werk.

Meer informatie

Beide cursussen omvatten 8 lessen en starten op woensdag 5 oktober. De beginnerscursus is op woensdagochtend van 10.15 tot 12.15 uur en de gevorderdencursus is op woensdagmiddagen van 13.15 tot 15.15 uur. De kosten voor een van de cursuscycli is 90 euro voor 8 lessen inclusief cursusmateriaal en koffie/thee. Je kunt je direct aanmelden via de onderstaande link.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen