Boekpresentatie ‘Dichter bij Oosterhout’: geschiedenis met een glimlach

Axel (L) en Christian
Axel (L) en Christian
Foto: Casper van Aggelen

Op zaterdag 5 november presenteren schrijvers Axel Kruse en Christian Goijaarts hun nieuwe boek Dichter bij Oosterhout. De boekpresentatie vindt om 15.30 uur plaats tijdens de uitzending van de ORTS in het Leescafé van bibliotheek Theek 5 aan de Torenstraat.

Oosterhoutse gedichten

Dichter bij Oosterhout bevat 22 gedichten die het roemruchte verleden van Oosterhout met een knipoog beschrijven. De Slotbosse Toren, Mooie Keetje, de Heilige Driehoek: ze passeren allemaal de revue. Naast ieder gedicht staan wetenswaardigheden en een foto over het onderwerp. Het is een handzaam boek geworden voor iedereen die zich – met een knipoog – in Oosterhout wil verdiepen. Voor de echte fans sluit het boek af met splinternieuw bonusmateriaal van beide dichters.

Lokale samenwerking

Dichter bij Oosterhout is een echt Oosterhoutse productie geworden. Dichter Axel Kruse woont in Oosteind en mede-auteur Christian Goijaarts in Dorst. Die laatste kennen lezer van Oosterhout Nieuws trouwens ook van de serie Vrolijke Versjes op zondag. Daarnaast mochten de auteurs voor de foto’s een beroep doen op Casper van Aggelen en heemkundekring De Heerlijkheid Oosterhout. De illustraties werden gemaakt door Dick Heins. Jeroen Vorspaget nam de vormgeving voor zijn rekening en Paul Oudenhooven (Voorheen Ontzettendhoogheid Mienus XIV) tekende voor het voorwoord. Een echt lokaal boek dus!

Boekpresentatie

Het eerste exemplaar van Dichter bij Oosterhout wordt zaterdagmiddag tijdens de boekpresentatie bij Theek 5 om 15.30 uur overhandigd aan burgemeester Mark Buijs, dé vertegenwoordiger van Oosterhout. Vanaf dat moment is het boek ook verkrijgbaar bij boekhandel Het Verboden Rijk. Daar vindt op vrijdag 18 november vanaf 16.00 uur overigens ook een signeersessie plaats. Je kunt het boek ook bestellen via de onderstaande link. Een cadeautip voor de aankomende feestdagen! Let bovendien de komende week extra op de nieuwsbrief van Oosterhout Nieuws, want wij zullen enkele boeken weggeven!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen