Neem een kijkje bij de ‘carvers’ van de zandsculpturen bij het MEK

Foto: Joris Kivits

Een aantal internationale zandkunstenaars is onder leiding van Joris Kivits bezig om in de tuin van het MEK zandsculpturen te ‘carven’.

Expositie Zandsculpturen

Nadat de Expositie Zandsculpturen van stichting STOOF eerder te zien was in de binnenstad, de voormalige Antoniuskerk en in de tuin van Museum Oud Oosterhout kun je vanaf 13 mei in de tuin van het MEK genieten van unieke zandsculpturen. Rien Joosen, voorzitter van stichting STOOF: “Dit jaar mogen wij genieten van de gastvrijheid van het MEK. Een unieke locatie in Oosterhout waar natuureducatie en de kinderboerderij samenkomen.”

Zandsculpturen tussen de dieren

Hoewel de expositie pas op 13 mei officieel zal worden geopend zijn de kunstenaars al sinds 18 april aan het ‘carven’ zoals het beeldhouwen in zand wordt genoemd. Het thema van de expositie is ‘Van Klein naar Groot’. Rien: “Een team van vrijwilligers heeft in samenwerking met enkele internationale zandkunstenaars onder leiding van Joris Kivits deze expositie opgezet. De kunstenaars komen dit jaar uit Canada, Frankrijk, België, Italië en Nederland.”

190.000 kilo zand

Het thema ‘Van Klein naar Groot’ verwijst naar de sculpturen die allerlei diersoorten vertegenwoordigen. Rien: “Maar liefst 190.000 kilo zand is er gebruikt om de sculpturen van de eencelligen, reptielen en zelfs dinosauriërs uit het zand te carven! Maar natuurlijk zullen onze eigen boerderij- en huisdieren niet ontbreken.” Tot de officiële opening op 13 mei kun je uiteraard de vorderingen van de kunstenaars volgen. Het MEK is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 16.30 uur. Op maandag gesloten. Entree is gratis. MEK is te vinden aan de Veerseweg 100.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen