Orgelsprookje De Bremer Stadsmuzikanten in de Sint Jan

Foto: Stichting Ludens

Stichting Ludens organiseert een uitvoering van “De Bremer Stadsmuzikanten” voor basisschoolleerlingen in de Sint Jansbasiliek.

De Bremer Stadsmuzikanten

Op zondag 8 oktober aanstaande zal er een magische gebeurtenis plaatsvinden in de Basiliek Sint-Jan in het kader van dierendag. Stichting Ludens organiseert een uitvoering van “De Bremer Stadsmuzikanten” voor basisschoolleerlingen rondom het prachtige Maarschalkerweerdorgel van de basiliek. Het verhaal zal worden vertolkt door Ton Stevens op het orgel, Toon Oomen op de pauken, en Cees Rijnders als verteller.

Orgelzolder

Wat dit sprookje extra bijzonder maakt, is de toevoeging van prachtige lichtbeelden die via een groot scherm worden getoond. Hierdoor krijgt het verhaal een visuele dimensie die je meeneemt naar een wereld vol magie en avontuur. Maar dat is niet alles. Om een intieme en betoverende sfeer te creëren, vindt dit spektakel plaats op de orgelzolder, temidden van de majestueuze orgelpijpen. Je hebt hier als bezoeker het gevoel alsof je letterlijk tussen de muziek zweeft.

Meer informatie

Vanwege de beperkte ruimte op de orgelzolder worden er drie voorstellingen gegeven op zondag 8 oktober om 14.00, 15.00 en 16.00 uur. Voor volwassenen geldt een toegangsprijs van €10, maar voor kinderen is de toegang helemaal gratis! Om teleurstelling te voorkomen, raden we je aan om van tevoren plaatsen te reserveren via het e-mailadres [email protected]. Wees er snel bij, want de beschikbaarheid is beperkt, en vol is echt vol!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen