Neem een kijkje in de Voedseltuin tijdens de open dag

Foto: Voedseltuin Oosterhout

Zondag 15 oktober is het tussen 12.00 en 15.00 uur open dag bij Voedseltuin Oosterhout in de Oranjepolder.

Voedseltuin Oosterhout

Van het één hectare grote weiland vol kweekgras in de polder een ecologische moestuin maken. Dat was de opdracht voor de vrijwilligers van de Voedseltuin Oosterhout vorig jaar. Gezien de rijke, oogst, helemaal bestemd voor de Voedselbanken, begint dat aardig te lukken. Kratten vol met diverse soorten sla, kool, andijvie, prei, venkel, courgette, pompoen, peterselie, boontjes, bessen en ander klein fruit zijn weggebracht of opgehaald. Daarnaast is de Voedseltuin afgelopen jaar gestart met het ontvangen van schoolklassen en andere groepen om de kennis van gezonde groenten en ecologisch tuinieren te delen.

Open dag

Tijdens de open dag op zondag 15 oktober leggen de vrijwilligers graag uit wat zij allemaal doen. Misschien is hier lekker tuinieren ook wel iets voor jou? Iedereen is welkom in de tuin aan de Domeinweg in de Oranjepolder om te komen kijken. En een handje helpen wordt beloond met koffie en gezelligheid. Momenteel is er vooral behoefte aan technische mensen
om te helpen met het bouwen van een sanitaire ruimte of te werken met de tractor, grasmaaimachine en bosmaaier. Verder is de Voedseltuin altijd op zoek naar tuinvrijwilligers voor zaaien, planten en oogsten of het onderhouden van het Fruitbos!

Meer informatie

Je vindt de Voedseltuin Oosterhout in de Oranjepolder, tegenover de IVN Natuurtuin aan de Domeinweg 9. Kijk voor meer informatie over de plannen, de mogelijkheden om te doneren en/of vrijwilliger te worden op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen