Johannes Passion met Cantus Kamerkoor in de St. Jan

Foto: Sietse van Wijgerden

Op zaterdag 2 maart kun je vanaf 20.00 uur de Jahannes Passion ondergaan in de St. Jansbasiliek op de Markt.

Johannes Passion

Op zaterdag 2 maart om 20.00 uur staat een bijzonder muzikaal evenement gepland in de St. Jansbasiliek: de uitvoering van de Johannes Passion door het Cantus Kamerkoor. Deze avond belooft een betoverende ervaring te worden, waarbij het verhaal en de muziek van deze meesterlijke compositie van Johann Sebastian Bach samenkomen in een adembenemende uitvoering. Het Cantus Kamerkoor, onder leiding van dirigent Sietse van Wijgerden, staat bekend om zijn uitmuntende zuiverheid en expressiviteit. Het is een koor dat keer op keer weet te imponeren met zijn muzikale interpretaties.

Cantus Kamerkoor

Samen met het gespecialiseerde barokensemble Orion Barok en een getalenteerd team van solisten, belooft deze uitvoering een onvergetelijke ervaring te worden voor liefhebbers van klassieke muziek.De solisten, bestaande uit Roelof Polinder als evangelist, Beate Rose als sopraan, Marie Anne Jacobs als alt, Jasper de Jongste als tenor, Sietse van Wijgerden als bas, en Dirk Jan van Diggele als Pilatus, beloven met hun vocale talenten de emoties van het verhaal op indrukwekkende wijze over te brengen. Ook zullen de Kindsingers de koralen versterken met hun engelachtige stemmen, waardoor het geheel nog meer diepgang krijgt.

Meeslepende kracht

De Johannes Passion is een werk dat zowel in verhaal als in muziek overrompelend is. Vooral het tweede deel van het stuk staat bekend om zijn meeslepende kracht, waarbij luisteraars als het ware worden meegezogen in een emotionele rollercoaster. De afwisseling tussen spannende delen en momenten van bezinning zorgt voor een intense luisterervaring. Bijzondere aria’s, zoals “Betrachte meine Seel”, voegen een extra diepe dimensie toe aan de uitvoering. Kaarten zijn t/m 17 februari te koop voor het early bird tarief van 25 euro. Daarna wordt het 30 euro per persoon. Kaarten zijn direct te reserveren via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen