Buitenexpositie VASTWEL “Wat we niet delen…”

Foto: Frans Verkooijen / VASTWEL

Ook dit jaar kun je in de Kloosterdreef weer genieten van een buitenexpo van VASTWEL, dit jaar met de titel “Wat we niet delen…”.

Buitenexpositie VASTWEL

In de Kloosterdreef bij Sint Catharinadal heeft VASTWEL ook dit jaar weer een prachtige buitenexpositie ingericht. Vorig jaar hingen er portretten van Oosterhoutse leerkrachten/docenten uit het basis en voortgezet onderwijs. Dit jaar heeft het team van VASTWEL gekozen voor een veel persoonlijker verhaallijn, passend binnen het thema ‘Tussen Weten & Vergeten’. De titel van de buitenexpositie van dit jaar is ‘Wat we niet delen…”.

Tussen Weten & Vergeten

Wat deel je wel en wat “vergeet” je te delen op social media: niet leuk, mooi of interessant genoeg. Of beter dat mensen dat niet van je weten: vind jij dat.. of anderen?! Of is het je stille verdriet, diepe verlangens, boosheid of soort van wanhoop. Deze jonge mensen maken voor VASTWEL een uitzondering. Ze openen ‘het deksel’ en vertellen hun persoonlijke, handgeschreven verhaal over iets wat ze niet eerder deelden, om welke redenen dan ook. Het levert in ieder geval inspirerende stof voor een goed gesprek. En misschien een boodschap aan de rest.

Fotograaf Hans Keur

Het is fotograaf Hans Keur gelukt om bijzondere artistieke foto’s te maken van de 24 jongeren. Hans Keur was overigens ook verantwoordelijk voor de foto’s uit de eerdere buitenexposities van VASTWEL. De foto expositie is te zien tot Pasen. Miranda van Bragt van het VASTWEL team benadrukt dat de opbouw van de expositie zelf mogelijk is door vrijwilligers die zich verbonden voelen aan het Sint Catharinadal en ook vanuit de gemeente Oosterhout waren er gewaardeerde “handjes” om de fotozuilen er top te laten uitzien.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen