Opbouw expositie Zandsculpturen bij St. Catharinadal gestart

Foto: Joris Kivits / STOOF

De serene Kloostertuin van het Sint Catharinadal wordt deze zomer omgetoverd tot een betoverende expositie van zandsculpturen.

Expositie Zandsculpturen

Vorige week is gestart met de constructie van stevige bakken, waarin het speciale zand zorgvuldig werd aangetrild om de kunstenaars een stevig fundament te bieden voor hun creaties. Zodra deze voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond, zullen de internationale kunstenaars onder leiding van artistiek leider Joris Kivits uit meer dan 240 ton schoon zand maar liefst negen sculpturen gaan carven in de kloostertuin van Sint Catharinadal.

Living Statues

De officiële opening van deze betoverende expositie, die het thema ‘Vrede’ meekrijgt, staat gepland op 1 juni om 14.00 uur. Naast de indrukwekkende zandsculpturen zullen bezoekers die dag ook kunnen genieten van maar liefst 12 living statues. Deze kunstvorm, waarbij getalenteerde performers zich transformeren tot stilstaande beelden, zal de sfeer van verwondering en bewondering verder versterken tijdens deze bijzondere dag.

Unieke combinatie

De combinatie van de zandsculpturen expositie en de levende standbeelden belooft een unieke ervaring te worden, waarbij kunst en creativiteit elkaar vinden te midden van de serene en vredige sfeer van de Kloostertuin. Zet daarom 1 juni alvast in je agenda voor de officiële opening. Natuurlijk ben je voor die tijd altijd welkom om een kijkje te komen nemen bij de voorbereidende werkzaamheden en het vormgeven van de zandsculpturen. De Kloostertuin van Sint Catharinadal is te vinden aan de Kloosterdreef, midden in de Heilige Driehoek.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen