In de Componistenbuurt helpen buren elkaar met verduurzamen

Foto: Buurkracht Componistenbuurt

De Componistenbuurt heeft zijn eigen buurtteam opgezet, met als eerste doel het verduurzamen van de woningen.

Informatiebijeenkomst verduurzaming

Verduurzaming is een steeds belangrijker onderwerp in Oosterhout, en door samen te werken en kennis te delen wordt niet alleen veel geleerd, maar wordt het ook gezelliger. Op 29 mei organiseert het buurtteam een informatiebijeenkomst waar stap voor stap wordt uitgelegd hoe je je huis energiezuiniger kunt maken. Er zal informatie worden gegeven over isolatie, HR++ glas en het gebruik van warmtepompen voor het verwarmen van je huis.

Glasisolatie en warmtepompen

Uit een eerder gehouden enquête onder buurtbewoners kwam naar voren dat er veel interesse is in glasisolatie en warmtepompen. Het buurtteam is hiermee aan de slag gegaan. Coen Vos, lid van het buurtteam, zegt: “We zijn met z’n zessen en willen onze buren graag laten zien wat er allemaal mogelijk is op het gebied van verduurzaming. Ook willen we het gesprek aangaan en eventuele vragen beantwoorden.” Het buurtteam krijgt ondersteuning van Buurkracht, ONE (Oosterhout Nieuwe Energie) en de gemeente Oosterhout. “Samen actie ondernemen is niet alleen voordeliger, maar ook makkelijker!”

Buurtteam Componistenbuurt

Op woensdag 29 mei zijn alle bewoners van de Componistenbuurt van harte welkom op de informatiebijeenkomst in Basisschool Menorah (Krijtenberg 1) om 19.30 uur. Het buurtteam van de Componistenbuurt bestaat uit: Coen Vos, Cees van Rijen, Ada Vijfvinkel, Odile Nijssen, Derk van Elten en Ruben Jacobs, en is bereikbaar via [email protected] Voor meer informatie of om jezelf op te geven voor deze informatiebijeenkomst, klik je op de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen