Voor het tweede jaar op rij gaan de poorten bij de Slotbosse Toren weer open op 10 en 11 september tussen 10.00 en 17.00 uur. Boeren, burgers en buitenlui
Gedurende deze twee dagen verandert Stichting
De Verweesde Toren het normaal afgesloten toren terrein in een druk middeleeuws toernooiveld. Zo ging dat immers ook ten tijde van Willem van Duvenvoorde. Als hij in residentie was, was het een drukte van jewelste en krioelde het van de manschappen, meiden knechten en soldaten. De Hospitaalridders van de Orde van Gemerth vertellen hun verhaal over de bescherming van de Pelgrims die naar het Heilige Land gingen en tonen hun krijgskunsten die daarvoor nodig waren.
Zwaardvechten
Er rijden jonkvrouwen te paard rond en zwaardvechters zullen hun krijgskunsten oefenen. De Zwaardkring geeft zowel op zaterdag als zondag om 12.30 en 15.30 uur workshops waaraan je kunt deelnemen. Grijp dus je kans om (onder begeleiding) mee te vechten op een middeleeuws strijdtoneel ten tijde van Johanna van Polanen. Tussen deze workshops door zijn er demonstraties zodat er altijd wat te zien is op het gebied van oude en nieuwe vechtkunst.
Volop activiteiten
Met een Blijde (een middeleeuws gevechtswapen, soort middeleeuwse katapult, maar dan in het groot) kun je op een doel te schieten. De Huntersclub zal aanwezig zijn om geïnteresseerden het boogschieten te leren en te laten zien. Diverse roofvogels zijn te bewonderen die in de middeleeuwen o.a. voor de jacht gebruikt werden. Er is een karikatuur tekenaar, traditionele leerbewerkers laten hun ambacht zien. En natuurlijk kun je unieke memorabilia kopen van Kasteel Strijen of de Slotbosse Toren.
Meer informatie
Natuurlijk zijn er ook gidsen en vertellers aanwezig die het verhaal van De Slotbosse Toren, zijn hoogtij dagen onder Willem van Duvenvoorde en het latere verval vertellen. De gidsen kunnen je ook vertellen wie Willem van Duvenvoorde was en hoe belangrijk hij is geweest voor Oosterhout. Je kunt het terrein zaterdag en zondag tussen 10.00 en 17.00 uur gratis bezoeken, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.