Zandsculptuur voorgesteld: Klooster Sint-Catharinadal door Sikke-Bart Frieling

jun 15 , 6:58 Agenda
zand catharinadal
De Expositie Zandsculpturen is dit jaar te vinden in de Kloostertuin van St.-Catharinadal. We lichten iedere zaterdag een kunstwerk toe.

Expositie Zandsculpturen

In de Kloostertuin van St.Catharinadal kun je tijdens de openingsuren een kijkje nemen bij de Expositie Zandsculpturenvan stichting STOOF. Oosterhout Nieuws is trotse mediapartner en stelt graag de kunstwerken en de makers ervan aan je voor. Stadsfotograaf Bianca Dijck maakte de foto’s. De expositie is te zien tot medio december en de entree is gratis. Kijk voor meer informatie op de link onderaan dit artikel.

Klooster Sint-Catharinadal door Sikke-Bart Frieling

Het gotische kasteel De Blauwe Camer in Oosterhout heeft een rijke middeleeuwse achtergrond. Het werd in 1647 omgebouwd tot een klooster toen het norbertinessenklooster Sint-Catharinadal van Breda naar daar verhuisde. Het oudste deel, uit de 15e eeuw, vertoont gotische details zoals speklagen en trapgevels. In latere eeuwen onderging het kasteel moderniseringen, zoals het plaatsen van 18e-eeuwse roederamen. Een grootschalige restauratie tussen 1955 en 1964 herstelde de middeleeuwse sfeer, verwijderde pleisterwerk en deed originele elementen herleven. Ondanks vele veranderingen blijft De Blauwe Camer een historisch monument.