Lievenshove tijdelijk ingezet voor huisvesting van spoedzoekers

Foto: Juzt Jeugdzorg

Ontwikkeling van het terrein zal nog jaren in beslag gaan nemen en tot die tijd kan het worden ingezet voor huisvestiging van spoedzoekers.

Lievenshove

De gemeente Oosterhout is sinds april 2020 eigenaar van de locatie Lievenshove (5,5 hectare). Twee gebouwen op het terrein zijn inmiddels gesloopt. Van de overige woongebouwen op het terrein wordt momenteel geen gebruik gemaakt. Op het terrein staat verder het gebouw van het Warandecollege. Burgemeester en wethouders hebben nu randvoorwaarden opgesteld voor de toekomstige ontwikkeling van het terrein. Daarbij wordt gedacht aan woningbouw in een breed spectrum aan koop- en huurcategorieën en aan enkele maatschappelijke functies. De uitbundige groene kwaliteiten van het gebied worden daarbij zoveel mogelijk beschermd en versterkt.

Verplaatsing school

Er zal overleg plaatsvinden over verplaatsing van de school, die niet aan deze plek gebonden is. Omdat deze ontwikkeling enige jaren in beslag zal nemen kan Lievenshove tijdelijk ingezet worden voor de huisvesting van spoedzoekers. Voor de ontwikkeling van het gebied zal ingezet worden op een prijsvraag. Het college heeft de locatie Lievenshove vrijgegeven voor de omgevingsdialoog.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen