Gemeente en Thuisvester ondertekenen bouwovereenkomst Vrachelsplein

Foto: Gemeente Oosterhout

Donderdag hebben gemeente Oosterhout en woningcorporatie Thuisvester de overeenkomst getekend om aan het Vrachelsplein een nieuw appartementencomplex te ontwikkelen.

Appartementencomplex Vrachelsplein

Wethouder Arnoud Kastelijns tekende namens de gemeente voor het leveren van de benodigde bouwrijpe grond. Namens Thuisvester tekenden directeur Pierre Hobbelen en hoofd vastgoed Ernst Damen de overeenkomst. Zowel gemeente Oosterhout als Thuisvester zijn zeer te spreken over de samenwerking en hopen in de toekomst nog vele mooie projecten te realiseren. In het nieuwe appartementencomplex aan het Vrachelsplein in de wijk De Contreie komen 15 sociale huurwoningen die door Thuisvester verhuurd zullen gaan worden. Het wordt een duurzaam project want er zal gasloos worden gebouwd. Ook zal de elektriciteit gedeeltelijk door zonnepanelen worden opgewekt. Daarnaast zal het dak van het appartementencomplex deels worden uitgevoerd als groendak. Pierre Hobbelen: “Mooi dat we weer 15 zeer duurzame appartementen kunnen toevoegen voor onze doelgroep. Het project is geheel in lijn met de uitgangspunten uit ons ondernemingsplan tot stand gekomen: samen, duurzaam en met lef.”

Woningmarkt

Zowel de gemeente Oosterhout als Thuisvester zijn zeer verheugd met de bouw van het appartementencomplex op deze prominente plek binnen De Contreie. “Als we kijken naar de huidige vraag op de woningmarkt zouden er qua prijscategorie vooral woningen in het goedkope en middeldure huur- en koopsegment gebouwd moeten worden. Met de sociale huurwoningen in dit project voorzien we met name in de behoefte van de jongere Oosterhouter, een generatie die we graag aan onze prachtige stad binden. Zo bouwen we met dit project dus letterlijk en figuurlijk aan de toekomst” aldus wethouder Kastelijns. Naar verwachting zal Thuisvester nog voor de zomervakantie starten met de realisatie van het appartementencomplex. De bouwtijd zal ongeveer een jaar in beslag nemen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen