Nieuwe ruiterroute de ‘Open Linie’ officieel geopend

Foto: ID 3534679 by Pixabay

Vanmiddag wordt om 16.00 uur de nieuwe ruiterroute de ‘Open Linie’ officieel geopend op locatie Bos & Co in de bossen van Dorst.

Ruiterroute ‘Open Linie’

Naast een fiets- en wandelroute is het natuurgebied tussen Oosterhout en Breda vanaf vanmiddag een ruiterroute rijker. De route is meer dan 60 km lang en loopt tussen Oosterhout en Breda door Dorst, Teteringen en Vrachelen en komt o.a. langs de Duiventoren. In het gebied heb je te maken met verschillende terreineigenaren Staatsbosbeheer, Defensie, Brabant Water en Natuurmonumenten. De route is zo aangelegd dat deze geschikt is voor ruiters en menners.

Rijden in de natuur

Wethouder Dees Melsen vindt de ruiterroute een mooi resultaat van een prettige samenwerking. “De route hebben we samen met de gemeente Breda gefinancierd. We zijn trots op deze samenwerking en blij dat het nu ook voor paardrijdliefhebbers mogelijk is van een ruiterroute gebruik te maken in dit prachtige natuurgebied. Omliggende maneges en pensionstallen zijn erg blij met deze realisatie. Zij kunnen blijven genieten van het rijden in de natuur.”

Gedragsregels

In overleg met Visit Brabant worden er nog borden met een overzichtskaart en gedragsregels gemaakt. Het is een druk en geliefd gebied dat door veel fietsers, wandelaars, MTB-ers en nu ook door ruiters wordt gebruikt. Mede dankzij de gedragsregels en de herkenbaarheid van de ruiterpaden is het voor iedereen mogelijk van het natuurgebied gebruik te maken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen