Gouden gemeentespeld voor Arnold van den Hout van Irene’58

Foto: Gemeente Oosterhout

Tijdens de viering van het 65-jarige jubileum van Irene’58 heeft Arnold van den Hout de Gouden Gemeentespeld gekregen van locoburgemeester Willem-Jan van der Zanden.

Arnold van den Hout

Arnold van den Hout werd als elfjarige lid van voetbalvereniging Irene’58 in Den Hout. Dit jaar is hij zestig jaar lid. Hij begon al op jonge leeftijd met vrijwilligerswerk. Toen hij 18 was werd hij lid van het bestuur, waarvan hij in totaal 47 jaar deel zou uitmaken. In 1983 werd hij gekozen tot voorzitter. Dat bleef hij tot 1996. Hierna was hij tot 2018 penningmeester. Naast de verschillende bestuursfuncties vond hij tijd voor nog tal van andere vrijwilligersactiviteiten. Hij was jeugdtrainer, kantinebeheerder en deed jarenlang alle boodschappen voor de kantine. Ook was hij omroeper bij het miniveld-toernooi en verzorgde hij mede de organisatie van dit toernooi, hielp hij de terreinknechten met klusjes, lijnen zetten en kleedkamers schoonmaken.

Geen rust

Arnold van den Hout woont naast het huidige hoofdveld, dus hij fungeert ook als sleutelbeheerder van de club. Tijdens het 60-jarig bestaan van de club (2018) nam hij na 47 jaar afscheid als bestuurslid. Maar een echt afscheid werd het niet. Hij legde vooral zijn officiële taken als penningmeester neer. Hij wilde het graag na zijn pensioen rustiger aan gaan doen. Maar van die rust is het eigenlijk nooit gekomen. Inmiddels is hij alweer 5 jaar terreinknecht. Hij maakt iedere maandag alle kleedlokalen schoon, zet op vrijdag lijnen op het veld, snoeit de heggen, maait de kanten, ruimt het vuil iedere week op, zet de containers aan straat, zet de lichten uit in de kantine als iemand dat vergeten is. Ook heeft hij een deel van de kantinezaken weer op zich genomen: hij checkt de voorraad en doet de bestellingen voor de kantine iedere week. Hij telt iedere week de kas en zorgt steeds voor voldoende geld in de kassa.

Gouden Gemeentespeld

Zijn inzet voor Den Hout blijft niet beperkt tot de voetbalvereniging. Sinds 1994 is hij ook bestuurslid van Stichting Dorpshuis Den Brink. Hier neemt hij de technische zaken op zich. Voor dit dorpshuis heeft hij samen met andere vrijwilligers de hele verbouwing van Den Brink gerealiseerd. En daarnaast is hij lid van de onderhoudscommissie bij Den Brink. Hij verzorgt wekelijks grote en kleine klusjes in en om het dorpshuis. Met deze activiteiten heeft Arnold van den Hout zich zeer verdienstelijk gemaakt voor de samenleving. Het gemeentebestuur is hem daar dankbaar voor en wil die dank en waardering graag onderstrepen. Kijkend naar de duur, intensiteit en impact van zijn activiteiten heeft het college besloten om aan hem de gouden gemeentespeld toe te kennen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen