Gouden Gemeentespeld voor Bas Hoedemakers van Bowling en Bistro Merlijn

Foto: Gemeente Oosterhout

Bas Hoedemakers heeft gisteren afscheid genomen van Merlijn. Hij kreeg bij zijn afscheid een gouden gemeentespeld uit handen van Burgemeester Buijs.

Bas Hoedemakers

Bas Hoedemakers kwam veertig jaar geleden naar Oosterhout toen zijn vader bowling LeDuc in de Klappeijstraat overnam. Overdag werkte hij in de slagerij van zijn vader in Den Bosch en ’s avonds met vader en broer in de bowling. Na vier jaar heeft hij zijn vader en broer uitgekocht. Hij verhuisde naar Oosterhout om naast de bowling Bistro Merlijn te bouwen. In 1993 heeft hij het toenmalig eetcafé ‘Voorheen ’t Vaticaan’ overgenomen en dit later omgebouwd tot café De Stapmolen en Club Lux. Hij werd een van de bekendste Oosterhoutse horecaondernemers.

Horeca

Naast Bowling & Bistro Merlijn begon Hoedemakers ruim tien jaar geleden ook Casino Five Stars en jongerenspeelhal Coolplay. Inmiddels zijn deze zaken verkocht. Naast Merlijn had en heeft hij de handen vol aan zijn vastgoed in Oosterhout en Den Bosch. In Oosterhout bezit hij nog zo’n tien horecapanden. Daarnaast vervulde en vervult hij diverse bestuursfuncties binnen de Oosterhoutse horeca- en binnenstad. Zo was hij 15 jaar voorzitter van Koninklijk Horeca Nederland afdeling Oosterhout, voorzitter van KHN Brabant en van het landelijk ledenraadsbestuur KHN. Daarnaast was hij onder andere ook oprichter en voorzitter van Horeca Ondernemers Binnenstad en OBO (Ondernemers Belangen Oosterhout), medeoprichter BIDS Oosterhout (voorloper van de BIZ), bestuurslid van die BIZ binnenstad en medeoprichter en geruime tijd secretaris van de Oosterhoutse Voorzitters Sociëteit.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen