Omgevingsvergunning Zonnepark Dorst ter inzage

Foto: zonneparkdorst.nl

De omgevingsvergunning voor het realiseren van Zonnepark Dorst aan de Akkerweg is verleend en ligt sinds gisteren voor zes weken ter inzage in de publiekshal van het gemeentehuis.

Zonnepark Dorst

25 september 2023 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten de gemeenteraad te vragen om een verklaring van geen bedenkingen (vvgb) af te geven voor Zonnepark Dorst. In de raadsvergadering van 24 oktober 2023 heeft de gemeenteraad de vvgb afgegeven. Deze definitieve vvgb is nodig voor het tijdelijk (gedurende 25 jaar) afwijken van het bestemmingsplan. Als de omgevingsvergunning onherroepelijk is, wil projectontwikkelaar Groendus op korte termijn aan de slag met de bouw van Zonnepark Dorst.

Meedelen in de opbrengst

Zonnepark Dorst is een duurzaam initiatief, draagt fors bij aan de doelstellingen voor de energietransitie en zorgt voor minder CO2 uitstoot. Het zonnepark wordt 9,6 hectare groot en komt naast bedrijventerrein Hoogeind Minervum en de Bavelse Berg. Het zonnepark Dorst kan groene stroom opwekken voor ongeveer 4.000 huishoudens. Bewoners kunnen meedelen in de opbrengsten. Onder andere in de vorm van drie projecten met een postcoderoos, ook wel bekend als Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking projecten (SCE-projecten).

Meer informatie

Voor inzage in de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken moet er vooraf een telefonische afspraak worden gemaakt via 14 1062. Ook zijn de stukken te vinden op de gemeentelijke website via de onderstaande link.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen