Burgemeester wil noodopvang minderjarige vluchtelingen GR8 Hotel afbouwen

Foto: Jeroen Stuve / Stuve Fotografie

Na twee recente incidenten met jonge asielzoekers heeft Burgemeester Buijs plannen om de noodopvang van zestig minderjarige vluchtelingen in het Gr8 Hotel af te bouwen.

Incidenten met jonge asielzoekers

De jonge asielzoekers verblijven al meer dan twee jaar op de twee bovenste verdiepingen van het hotel. De burgemeester erkent dat dit geen ideale leefomstandigheden zijn, vooral in reactie op het incident van afgelopen woensdagavond bij het Gr8 Hotel aan de Beneluxweg. De burgemeester reageert in BN/De Stem: “Omdat het systeem niet werkt en omdat er geen doorstroming is, blijven de jongeren er maar zitten. Maar dit is niet de juiste locatie. Ik ben in gesprek met het COA om de opvang af te bouwen en op die locatie een andere doelgroep, met gezinnen, op te vangen.”

Beroving en steekpartij

Op 29 januari vond er ’s nachts een ernstig incident plaats: twee jonge asielzoekers (beiden 17 jaar oud) worden verdacht van mogelijke verkrachting en beroving van een 39-jarige vrouw in het Slotbosse Park. Deze twee jongeren verblijven in de opvang aan de Elschot, die in november werd geopend en in totaal 74 minderjarige vluchtelingen herbergt. Daarnaast was er afgelopen woensdag een steekincident bij het GR8 Hotel aan de Beneluxweg waarbij iemand lichtgewond raakte en de politie moest ingrijpen.

Afbouw opvang GR8 Hotel

Volgens de burgemeester is het onacceptabel dat de jonge asielzoekers ’s avonds laat of ’s nachts nog op straat zijn. Volgens de huisregels dienen zij namelijk om 22.00 uur binnen te zijn. De gemeente heeft hierover direct intensief contact gehad met het COA en er worden extra maatregelen genomen om dit te verbeteren. Burgemeester Buijs geeft aan dat de opvang van jongeren in het GR8 Hotel zal worden afgebouwd en dat er strenger toezicht zal komen bij de opvang Elsschot. Overigens zal Oosterhout er wel alles aan blijven doen om aan de taakstelling voor opvang te blijven voldoen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen