Start rioolwerkwerkzaamheden Wilhelminakanaal-Noord

Foto: Annawaldl by Pixabay

Op maandag 11 maart begint de aannemer met de eerste fase van rioolwerkzaamheden aan Wilhelminakanaal-Noord.

Riolering Everdenberg

Voor deze werkzaamheden wordt de kruising nabij het nieuwe Everdenberg-Wilhelminakanaal-Noord (bij de zandweg) afgesloten. De verwachting is dat de werkzaamheden duren tot en met maandag 1 mei. Tijdens deze periode zal er geen doorgaand verkeer mogelijk zijn, inclusief voetgangers en fietsers. De uitvoering van fase 2 van het Wilhelminakanaal-Noord project zal naar verwachting pas in de loop van 2025 van start kunnen gaan.

Rioolwater

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk om de afvoer van rioolwater vanuit Everdenberg-Oost in de toekomst mogelijk te maken. Het totale project Wilhelminakanaal-Noord bestaat uit 2 fasen, waarvan fase 1 nu wordt uitgevoerd. Deze fase omvat de aanleg van een vrij verval riool (PVC) met een diameter van 315 mm (circa 50 meter lengte), inclusief een pompgemaal in de nabijheid van het Wilhelminakanaal-Noord, aansluitend op het vrij verval riool van het nieuwe Everdenberg-Oost.

Omleidingen

Wegafsluitingen en verkeersomleidingen zullen worden ingesteld tijdens de werkzaamheden ter plaatse van de kruising, waarbij al het verkeer wordt omgeleid met behulp van borden. Ook voetgangers en fietsers zullen lokaal worden omgeleid. Everdenberg blijft bereikbaar voor fietsers die vanuit de richting Dongen/Tilburg komen via de tweede kruising. Er wordt verwacht dat de afsluiting enige verkeershinder met zich mee zullen brengen, vooral in de eerste paar dagen. Dit is echter onvermijdelijk.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen