Bouw Zonnepark Dorst gaat van start

Foto: Gemeente Oosterhout

Deze maand nog zal Groendus starten met het plaatsen van het hekwerk rondom het gebied waar het zonnepark wordt gerealiseerd.

Zonnepark Dorst

De omgevingsvergunning voor Zonnepark Dorst aan de Akkerweg is onherroepelijk verklaard na een periode van inzage van donderdag 8 februari tot 22 maart 2024. Er is geen beroep ingediend bij de rechtbank, waardoor projectontwikkelaar Groendus kan starten met de bouw van Zonnepark Dorst. Het zonnepark bestaat uit twee vlakken met zonnepanelen, met daar tussen en omheen ruimte voor landschappelijke inpassing met struiken en bomen.

Ruimte voor planten, dieren en insecten

Rond de zomerperiode gaat Groendus aan de slag met de landelijke inpassing. Dit omvat onder andere grondwerk, de aanleg van natuurvriendelijke oevers en het aanbrengen van de aarden wal. Zonnepark Dorst wordt een park met veel plantengroei waardoor er meer insecten en vogels op afkomen. Om dat voor elkaar te krijgen komen de zonnepanelen hoger te liggen en is er ruimte tussen de panelen waardoor er meer licht en water wordt doorgelaten. Hierdoor groeien en bloeien er meer kruiden. En daar komen dan weer insecten en vogels op af. Het hekwerk biedt ruimte voor doorgang van kleine zoogdieren, zoals marterachtigen, egels en konijnen om ook gebruik te maken van de natuur van het zonnepark.

Verkeer en planning

Tijdens de werkzaamheden kan er vrachtverkeer worden verwacht voor de aanvoer van materialen, voornamelijk via de N282 en de Bavelstraat. Dit wordt zoveel mogelijk beperkt en de Akkerweg blijft altijd open. Groendus streeft ernaar om tegen eind augustus de bouw af te ronden. De beplanting staat gepland in het plantseizoen in het najaar van 2024. Het zonnepark wordt 9,6 hectare groot en komt naast bedrijventerrein Hoogeind Minervum en de Bavelse Berg. Het Zonnepark Dorst kan groene stroom opwekken voor ongeveer 4.000 huishoudens.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen